19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Valentínsky víkend na zámku Bojnice

05.02.2015 , Foto: Zámok Bojnice
Termín: 13.02.2015 - 15.02.2015 Mesto:Bojnice Zdroj:stránka organizátora

Slovenské národné múzeum - Múzeum Bojnice si vás dovoľuje pozvať na podujatie venované zaľúbeným, ktorí si chcú na Deň sv. Valentína pripomenúť svoju lásku.

Bojnický zámok opäť po roku otvára svoje brány zamilovaným v období sviatku svätého Valentína. Príďte si vo svetle sviečok a faklí vyznať svoju lásku, vyskúšať jej vytrvalosť v rôznych dávnych hrách z čias bohatého rodu Thurzo. Preneste sa na koniec 15. storočia do komnát hradu,  v ktorých sa už o chvíľu chystá svadba dcéry palatína Uhorska Stanislava III., Evy Thurzovej, so Štefanom Pogrányim. Čo všetko musel snúbenecký pár zdolať, aké dobové povinnosti vykonať a zvládnuť, aby si mohol povedať svoje áno. Staňte sa vzácnymi hosťami na ich svadobnej veselici. Spoločne so vznešeným zamilovaným párom si vyskúšate svoju vernosť, odovzdanosť, záujem o milovaného, naučíte sa šermovať, tancovať renesančné tance, či v hradnej kuchyni namiešať "lektvar lásky" s Anna Rozinou, Evinou matkou, ktorá bola považovaná za chýrnu bosorku. V mene lásky, pod rúškom noci prežite romantické chvíle dávnych obyvateľov Bojnického zámku na vlastnej koži.

Vyskúšajte si dvorenie s puncom stredoveku vo svetle fakieľ a sviečok, pretože tento rok začíname až o 17.00 h do 21.00 h.

V prípade veľkého záujmu sa budú otvaracie hodiny valentínských nočných prehliadok predlžovať.

Do zamilovania panstvo!

 

Vstupné:
Dospelý 1 osoba                                                                         10 €
Dieťa od dovŕšenia 6 rokov do dovŕšenia 18 rokov a študent     8 €
Dieťa od dovŕšenia 3 rokov do dovŕšenia 6 rokov                       1 €
      
Príplatok za:     
Použitie fotoaparátu       2 €
Použitie videokamery     5 €
      
Iné:     
Certifikát vernosti            v cene vstupného

Napíšte komentár