25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Deň otcov na zámku Schloss Hof

12.04.2023 Autor: Simona
Termín: 11.06.2023 a ďalšie Mesto:Schloss Hof (AT) Zdroj:stránka organizátora
Schloss Hof SKB Michal Cilc 3

Zdroj: Schloss-Hof-SKB-Michal-Cilc

Máte chuť na dávku histórie, nádhernú jarnú prírodu a zároveň by ste radi dopriali trochu zábavy a slobodného pohybu? Všetky spomínané atribúty spĺňa jedinečný zámocký komplex Schloss Hof na Moravskom poli. Na ploche viac ako 70 hektárov si v pôsobivej kompozícii zámockej architektúry a záhradnej symetrie môžete vychutnať svet stále živého baroka. 

Deň otcov

Májový Deň matiek dopĺňa  11. júna v Rakúsku oslavovaný Deň otcov,  kedy s hravou formou môžete poďakovať oteckom za všetko, vyjadriť  lásku a úctu. Rozmanité aktivity a kreatívne možnosti sú zárukou toho, aby sa tieto krásne sviatky stali nezabudnuteľným zážitkom pre celú rodinu.

Záhrady princa Eugena v jarnej kráse

Mesiac jún je bezpochyby jeden z najkrajších mesiacov roka. Celá príroda sa prebúdza k životu. Mesiac, kedy všetko kvitne a rozvoniava a tým nám ponúka nádherne rozkvitnutú prírodu.  Kde inde by ste to vedeli tak autenticky prežívať ako na zámku Schloss Hof.  Imperiálna nádhera a vidiecka idyla v zámockom areáli sú posiate všetkými farbami jari. Zámocká záhrada je skutočným majstrovským dielom zručných záhradníkov. Umelecky tvarované záhony s pestrou sezónnou výsadbou, bohatá skulpturálna výzdoba – od antických bohov až po bájne bytosti, a impozantné fontány spríjemňujú chvíle plné relaxu na miestach, kde kedysi oddychovala šľachta. Vydajte sa na cestu do čias dávno minulých a objavte čaro letnej rezidencie Márie Terézie v podobe príjemného pikniku v zámockých záhradách a vychutnajte si rozmanitý program skvelých jarných podujatí.

Schloss Hof Spielplatz 0017 Schloss Schoenbrunn Kultur und Betriebsges.m.b.H. Severin Wurnig web

Zdroj: © Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H. - Severin Wurnig_web

Slovenské štátne sviatky

Rozsiahlu ponuku počas slovenských štátnych sviatkov dotvára aj špeciálny program. Počas týchto dní je vstup umožnený aj zo smeru rieky Morava cez východnú bránu.
V dňoch  5.7., 29.8.,1.9.,15.9. sa môžete tešiť na nasledovné doplnkové služby:

  • Prehliadka zámku v slovenskom jazyku: 11:30,13:30 hod.
  • Detská prehliadka v slovenskom jazyku: 15:00 hod.
  • Detské dielničky v kreatívnom ateliéri : 13:00 - 17:00 hod.

Termíny:  

  • Deň otcov 11.06.|10:00 – 18:00 hod. 

Miesto: Schloss Hof, 2294 Schloßhof 1 

Vstupné: 

  • Zámok Schloss Hof a zámok Niederweiden: dospelí 21,- €  | deti (6–18 rokov) 12,- € | rodiny (2 dospelí + max. 3 deti) 54,- €

  • Ročná vstupenka:  dospelí 46,-€  | deti (6–18 rokov)  26,-€. 

Prehliadka s lektorom v slovenskom jazyku: dospelí 4,-€ |deti 2,-€

Schloss HofcSKB Foto Michal Cilc 27

Zdroj: Schloss HofcSKB Foto Michal Cilc 27

 

Napíšte komentár