18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Dračie dni Hrad Červený Kameň 2023

27.02.2023 Autor: Danka, Sponzorovaný obsah
Termín: 25.06.2023 a ďalšie Mesto:Hrad Červený Kameň Zdroj:stránka organizátora
dracie

Zdroj: FB Dračie dni

Rodinný festival v novom šate

Dračie dni sú originálny rozprávkový festival pre celú rodinu. Tentokrát vás pozývame zažiť príbeh o kráľovskej svadbe, počas ktorého nás spoločne čaká množstvo smiechu aj úskalí. Dráčik Arnošt sa naučí novým schopnostiam a mladému kráľovskému páru medzičasom poriadne zamieša plánmi bosorka. Tešiť sa však môžete aj na celkom nový štýl zážitku. Predstavenia a hravé úlohy Dračích dní sú totiž súčasťou jediného príbehu. Nestačí sa teda len pozerať! Aby sme spoločne zlomili bosorkinu kliatbu, musíme sa prv vybrať na rozprávkovú pátraciu výpravu. Splnením úloh v piatich kráľovských komnatách získate časti k čarovnému zaklínadlu. Každé z detí, ktoré pomôžu zachrániť princeznú, oceníme Rádom dračieho kráľovstva! Ste pripravení oddýchnuť si od reality a vstúpiť s nami do sveta rozprávok?

Nezáleží, či prichádzate zblízka, a či zďaleka, hneď po príchode vás kráľova rytierska garda uvíta. V rozprávkovom svete drakov, princezien a čarov sa tak ocitnete už po prekročení hradnej brány. Neponúkame však zážitky len na pozeranie. Pozývame vás, aby ste sa aj sami stali aktívnou súčasťou príbehu. Zážitkami vás prevedú známi herci, ktorých poznáte z divadelných parketov aj televíznych obrazoviek. Sami si však rozhodne neporadia! Aby sme zachránili princeznú, budú potrebovať výdatnú pomoc všetkých odvážnych a šikovných detí. Prežijeme tak spolu zábavu aj dobrodružstvá, počas ktorých deti zapojíme priamo do príbehu rozprávky.

Počas 4 rozprávkových víkendov (Hrad Červený Kameň, Budatínsky hrad, Smolenický zámok, Bratislavský hrad) máte na výber 4 samostatné podujatia. Odohrajú sa vždy v sobotu a v nedeľu, dopoludnia aj popoludní. Každé predstavenie potrvá 4 hodiny a bude sýte na zábavu aj zážitky. Stačí si vybrať deň a čas, ktorý vám vyhovuje najviac. Všetky zážitky sú zahrnuté v cene vstupenky. Deti do dovŕšenia troch rokov majú vstup zdarma.

Ponuka občerstvenia

Žiadna dobrá slávnosť sa nezaobíde bez vôní chutných jedál a sladkých dobrôt. Počas Dračích dňoch sa môžete tešiť napríklad na ponuku výdatných burgrov, hot-dogov aj vegetariánskych pokrmov. O sladké chute sa zas postarajú palacinky a zmrzlina. Počas letných dní neradno zabúdať ani na tekuté osvieženie v podobe sýtených nápojov, sirupov a kávy.

Hračky z podujatia

Aby ste z rozprávkového sveta neodchádzali s prázdnymi rukami, pripravené pre vás máme špeciálne edície tematických hračiek a suvenírov. Okrem tradičnej ponuky ručne vyrábaných mečov a štítov sa môžete tešiť aj na ručne pletených dráčikov, originálne rébusy či ručne vyrábané čelenky.

Dračí fotokútik

Zdá sa, že dráčika nikdy nie je dosť! No keďže Arnošt je ešte malý a bez oddychu dlho nevydrží, nachystali pre vás fotokútik s jeho vernou maketou v životnej veľkosti. K dispozícii na individuálne fotenie pre vás bude na každom podujatí počas celého programu. Bez vlastnej fotky s dráčikom tak rozhodne odchádzať nebudete.

Vstupné: 15 €/osoba/predstavenie

Deti do 3 rokov zdarma
Časy: 10.00/15.00 hod.

Program a vstupenky nájdete na www.DracieDni.sk.

Napíšte komentár