19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Špecializované lyžiarske stredisko pre rodiny Mönichkirchen vo Viedenských Alpách

Autor: Claudinka, PR správa
Adresa:Dolné Rakúsko Telefón:0043 2649 20906 www:stránka organizátora
Hodnotenie:
Photo1 c WA ClaudiaZiegler

Zdroj: WA - Claudia Ziegler

Lyžiarske stredisko Schischaukel Mönichkirchen - Mariensee sa špecializuje na rodiny s deťmi. Mönichkirchen je to typická dolnorakúska dedinka pri hranici so Štajerskom. 

Pozrite si prehľad toho, čo v lyžiarskom stredisku nájdete

Samotný lyžiarsky areál ponúka 13,5 km zjazdoviek (5,5 km modrých, 6 km červených a 2 km čiernych). Prepravu zabezpečujú tri 4-sedačky, z toho dve expresné. Vrchol strediska sa nachádza v nadmorskej výške 1450 metrov. Profily a šírka zjazdoviek v kombinácii s modernými dopravnými zariadeniami predurčujú Mönichkirchen – Mariensee na rodinnú lyžovačku. Pre úplných začiatočníkov je tu pripravený detský park s rozprávkovými postavičkami. V stredisku pôsobia dve lyžiarske školy, tiež požičovne a servisy. V kaviarni priamo oproti spodnej stanici sa dohovoríte aj po slovensky.

Okrem celodenného skipasu je k dispozícii aj 4-hodinový skipas. Určite odporúčame zakúpenie skipasov online, kde je zvýhodnená cena.

Photo3 c www.fueloep.com

Zdroj: fueloep.com

Reštaurácie a možnosti občerstvenia, ubytovanie priamo na zjazdovke

V stredisku je niekoľko štýlových horských chát s tradičnou kuchyňou. Jednu z väčších reštaurácií – Alpengasthof Enzian, ktorú nájdete pri hornej stanici lanovky Sonnenbahn. Odporúčame aj návštevu hostinca Berggasthof Mönichkirchner Schwaig, ktorý je uprostred svahu, ma aj ubytovacie kapacity, detské ihrisko, mojkacie zvieratká.

Funpark

Nadšenci snowboardingu a freeskiingu ocenia funpark s U-rampou, ktorý je v prípade priaznivých podmienok otvorený pri lanovke Schwaigbahn.

Photo5 c WA ClaudiaZiegler

Zdroj: WA - Claudia Ziegler

Doprava

Skiareál je vzdialený len 143 km od Bratislavy (cestou cez Eisenstadt), resp. 163 km (diaľnicou okolo Viedne). Prístup do strediska je z obce Mönichkirchen alebo z obce Aspangberg-St. Peter, miestna časť Mariensee. Pre lyžiarov zo Slovenska je výhodnejší prístup cez Mönichkirchen. Od diaľničného zjazdu smer stredisko je potrebné ešte absolvovať 17 km po ceste I. triedy.

Photo4 c www.fueloep.com

Zdroj: fueloep.com

Kam na bežky

Vstup v Mariensee je na krásnu panoramatickú trať Wechsel, ktorá má 60 km a ponúka nádherné výhľady. Ak si chcete dať prechádzku zimnou nádherou, odporúčame vyhliadkovú plošinu Almschaukel vo výške 1 315 m.

Na týchto odkazoch nájdete všetko dôležité:
Viac informácií o stredisku Mönichkirchen - Marienseena dolne-rakusko.info/moenichkirchen-mariensee alebo na erlebnisalm.com.
Mapu so zjazdovkami nájdete na na erlebnisalm.com/pistenstatus.
Ďalšie strediská vo Viedenských Alpách a ich aktuálne snehové podmienky na wieneralpen.at/schneeberichte.

Napíšte komentár