28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Filmový festival EKOTOPFILM

27.11.2022 Autor: Annie
Termín: 05.10.2023 Mesto:Topoľčany Zdroj:stránka organizátora
376505598 833047221595049 1735169430360172736 n

Zdroj: ekotopfilm.sk

Pozývame vás na náš jedinečný filmový festival do Topoľčian. Do Kina Topoľčany vám prinesieme tie najlepšie dokumentárne filmy z celého sveta.

PROGRAM:
16:00 - 16:30 Blok animovaných filmov pre deti (SK dabing)
16:30 - 17:00 Motýle Slovenska - mestá a záhrady (29') (SK)
Toto je posledný - štvrtý film zo série Motýle Slovenska. Predstavíme vám druhy motýľov a nočných motýľov, ktoré žijú v našich mestách a záhradách. Väčšina druhov bojuje s rastúcou populáciou ľudí.
17:00 - 17:50 Čarovné momentky z prírody (50') - slovenské titulky
Pozrite si prírodu novými očami! Jedinečné správanie zvierat, brilantné super spomalené zábery a úžasné časozberné zábery nám umožnia ponoriť sa do neznámeho sveta, kde je každý okamih pastvou pre zmysly. Príroda je plná prekvapení, ktoré však príliš často unikajú nášmu vnímaniu. Úžasné správanie zvierat sa často odohráva v skrytosti a prebieha tak rýchlo, že ho sotva dokážeme postrehnúť. Film Christiana Baumeistera odhaľuje to, čo zostáva ľudskému oku skryté. Najmodernejšia kamerová technológia, pôsobivé super spomalené zábery a úžasné časozberné zábery až čarovne zachytávajú zubáče, zajace poľné, netopiere a iné živočíchy v mimoriadnych okamihoch. Pastva pre zmysly a nezabudnuteľný filmový zážitok pre celú rodinu.
18:00 - 19:55 IDJANGA - Gorilí prales (52') - slovenský dabing
Celovečerný dokumentárny film z ekvádorského dažďového pralesa, kde českí aktivisti a výskumníci v spolupráci s miestnou komunitou hľadajú spôsob, ako nielen zachovať dažďový prales a zabrániť jeho odlesňovaniu, ale aj prispieť k udržaniu a komplexnejšiemu rozvoju našej západnej spoločnosti pomocou nových poznatkov získaných z miestnych kultúr a rastlín. V súčasnosti na celom svete rastie počet združení a organizácií, ktoré sa zaoberajú ochranou pralesov a otázkami životného prostredia vo všeobecnosti. Iniciatíva sa vždy začína u jednotlivcov, ktorí nemajú za sebou médiá, organizácie, združenia ani finančnú podporu. Ich hnacím motorom je cieľ. A práve títo ľudia dávajú veci do pohybu a inšpirujú svoje okolie k ďalším krokom a aktivitám na celom svete. Neziskové organizácie Bosque Medicinal a ForestInk našli svoj domov a cieľ v Amazónii. Vo filme pochopíme funkciu dažďového pralesa, jeho prepojenie s ostatnými aspektmi globálnej klímy a jeho fungovanie.
20:00 - 20:02 BREARTH - Posledný nádych človeka na zemi
Evolučná cesta kontaminovanou ľudskou dystopiou plnou plastového odpadu, ktorý vás dusí. Budúcnosť je prítomnosť. Zem umiera. Ľudská bytosť sa rozkladá a recykluje, materiál podliehajúci skaze až do súčasnosti... Experimentálny animovaný film vytvorený pomocou vizuálov generovaných umelou inteligenciou, ktorý vám vyrazí dych.
20:00 - 21:05 Život Mohéli (65') - slovenský dabing
Dokumentárny film o ľuďoch a ich spolužití s prírodou. Príbeh o komorskom ostrove Mohéli vo východnej Afrike. Cesta suchozemskými a morskými ekosystémami tohto neznámeho ostrova, na ktorej sa stretávame s miestnymi obyvateľmi, skúmame ich vzťah k okolitej prírode a odhaľujeme životne dôležité problémy, ktorým čelia. Od straty vody, znečistenia, odlesňovania až po nadmerný rybolov. Problémy, ktoré musia tieto komunity riešiť, sú vážne, existujú však riešenia, pomocou ktorých môžu obnoviť rovnováhu. Vďaka kombinácii znalostí miestnych obyvateľov a výskumu francúzskych vedcov sa diskutuje o nových spôsoboch, ako pomôcť obnoviť a zachovať miestne morské ekosystémy a zároveň udržať miestne komunity. 

Zoberte so sebou rodinu a priateľov. Vstup je ZADARMO.

Tešíme sa na vás!



Napíšte komentár