20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Koniec výhovorkám, zacvičte si aj s deťmi. Poradíme, ako na to

Autor: MS, PR správa

Chcete začať cvičiť, ale vaše plány vám vždy niečo prekazí? Hovoríte si, že pri deťoch sa nabeháte a na iní vám nezostáva čas? Alebo je to tradičná výhovorka na zlé počasie? Už dosť. Aj pri deťoch dokážete do svojho programu zaradiť cvičenie. Ba čo viac, zapojte ich do aktivity tiež. 

zalando.sk sdetmi.sk foto

Zdroj: unsplash.com

Určite to pozná každý rodič. Pri deťoch ste neustále v pohybe a v strehu a na nič iné vám vlastne nezostáva čas, tobôž nie na cvičenie. No skúste sa na chvíľku zastaviť a zamyslieť sa, či je to naozaj tak. Nie je to len ďalšia výhovorka? Zacvičiť si zvládnete aj s deťmi. Stačí ich do cvičenia zapojiť. Deti totiž milujú akúkoľvek aktivitu a za vašu pozornosť budú rady dvojnásobne. Ako na to, aby ich to bavilo a pre vás bolo cvičenie efektívne?

Sledujte videá a napodobňujte ich

Začnite zľahka a skúste najprv len pohľadať nejaké tréningové videá a napodobňovať ich s deťmi. Pre začiatok hľadajte rôzne tanečné či veselé cvičenia, ktoré budú baviť deti, aby ste im k cvičeniu vytvorili pozitívny návyk. Keď uvidia, že deti vo videu cvičenie baví a že je to zábava, bude to baviť aj ich.

Udržujte pozitívnu náladu

Keď sa s deťmi pustíte do cvičenia, udržujte stále pozitívnu náladu. To dosiahnete napríklad aj veselým športovým oblečením. Dámske tepláky na cvičenie dokonca mávajú aj detskú verziu, takže spolu môžete aj ladiť. Okrem oblečenia podporte pozitivitu aj tým, že budete deti chváliť. Rozhodne sa vyhnite kriku a zákazom. Treba byť trpezlivý a deti hneď neodradiť.

Zacvičte si vonku

Vonku si deti dokážu nájsť omnoho viac podnetov, ktoré ich zabavia, než si vy odcvičíte svoju sériu. No úplne najlepšie je z pobytu vonku a cvičenia urobiť hru. Malé deti sú súťaživé, tak čo takto napríklad skúsiť nadhodiť, že vás pri behu dieťa určite nepredbehne na odrážadle. Využite okolie a detské ihriská. Nechajte deti, aby vám cviky počítali a zapojili sa.

Do ničoho deti nenúťte

Je zbytočné ich nasilu tlačiť do niečoho, čo ich nebaví, alebo na to práve v danej chvíli nemajú náladu. Zbytočne si pokazíte deň a dostanete sa na negatívnu vlnu. Ak sa dieťaťu nechce, skúste mu zapnúť rozprávku pokým si vy zacvičíte. A na škodu nie je ani skúsiť niektorú z lekcií cvičenia pre maminy s deťmi v blízkom fitku. Možno to bude vás aj deti baviť omnoho viac, keď uvidíte, že okolo seba máte rovnakých ľudí a že to deti baví.

 

Napíšte komentár