25. 04. 2024 Marek 13°C Polooblačno

Čo obliecť deťom do škôlky či školy v jeseni?

Autor: Simona, V spolupráci

Sychravé jesenné počasie je tu, ale to nám nebráni s deťmi vyraziť von! Či už na prechádzku, alebo každé ráno do školy, škôlky. Jeseň hrá všetkými farbami a my sme radi, že detské kolekcie oblečenia hrajú krásnymi jesennými odtieňmi, radosť vyberať:)

little funny girl yellow hat with small pumpkins autumn forest blurred background copy space

Zdroj: freepick.sk

Ako obliekať škôlkarov a školákov?

Skúsené maminy nám dajú za pravdu, že pre škôlkarov najlepšie oblečenie do škôlky sú tepláky. Žiadne rifle alebo menčestráky, ktoré sú nepohodlné s množstvom gombíkov a povedzme si pravdu do piesku či blata je ich škoda.

Školáci naopak už nutne nepotrebujú oblečenie do piesku a blata, preto sú rifle či nohavice/  šaty úplne v poriadku. Ak sa v škole dobre kúri a dieťa sa sťažuje, že mu je v škole teplo, pančucháče pod rifle už nepotrebuje.

Vždy dajte prednosť oblečeniu z prírodných materiálov ako sú bavlna či vlna - udržujú telesné teplo a umožňujú pokožke dýchať. Oblečenie s ohľadom na dieťa a počasie vrstvite! 

Základ tvoria pančucháče / legíny

Najlepšie pančuchy sú tie zo 100% bavlny a ak majú traky, je to pri škôlkaroch veľké plus. Legínky pre dievčatá nájdete klasické tenké ale v období jesene v obchodoch dostať aj zateplené legíny, ktoré sú teplejšie.

Druhá vrstva na nohy - tepláky / rifle

Na pančušky oblečte deťom tepláky / rifle. Ak je vonku sychravo a prší, siahnite po outdoor nohaviciach s fleesovou podšívkou. Pre škôlkarov sú vhodné aj tenké nepremokavé vrchné nohavice, ktoré sa len natiahnu na tepláky.

Niečo veselé ako top - tričko / mikina

Sychravé dni vášmu dieťatku pomôže rozveseliť  tričko alebo mikina s pískacím obrázkom. Vyrábajú sa u nás na Slovensku a garantujú zodpovedný prístup k samotnej výrobe aj k našej planéte. V ponuke nájdete tiež tepláky do škôlky, aj šaty na besiedku. Všetky obrázky po stlačení zapískajú!

unnamed2 unnamed

Vrchné oblečenie by malo tvoriť 3 vrstvy

Prvá vrstva je priliehavé tričko s dlhým rukávom, následne mikina alebo svetrík a úplne navrch nepremokavá bunda - softshellová či outdoorová - ideálne s kapucňou

Čiapka, ktorá zakrýva čelo aj uši

Jesenné dni bývajú už chladné a veterné, preto tenšia čiapka, ktorá kompletne zakryje hlavu aj uši je základ. Tenší šálik alebo nákrčník by už tiež nemali chýbať. Nielen u deti platí pravidlo, držať hlavu v teple a nohy v suchu!

Roztomilá verzia tenisiek pre tých menších na suchý zips

Októbrové krôčiky do škôlky či školy? Teny mini Pink (black aj blue) sú zmenšenou verziou tých „dospeláckych“, rovnako s anatomickou stielkou pre pohodlie, priedušnosť a správne držanie tela a klenbu nohy už odmalička, avšak s vychytávkou, ktorú ocenia nielen rodičia, ale aj deti – sú na suchý zips a stále vyzerajú trendy! Celokožené prevedenie tenisiek Vasky zvládne aj bláznenie sa na ihrisku!

Vasky Teny mini 1Zdroj: vasky.cz

Ľahká nepremokavá obuv

Na jeseň je počasie vrtkavé a častejšie prší. Preto základom je ľahká nepremokavá obuv. Ak je vonku slnečno alebo hrozia slabé prehánky, úplne postačia klasické nepremokavé tenisky. Ak však v predpovedi počasia hlásia celý deň dážď alebo hrozí, že deti budú lákať mláky, zvoľte radšej gumáky do dažďa.

Pamätajte, že neexistuje zlé počasie! Môžete zvoliť len nevhodné oblečenie do daného počasia.

Niečo dobré aj do tela

Dôležitý je aj prísun vitamínov a minerálov. Ide najmä o vitamín D3, zinok a kyselina listová. Aby sa z nudnej rutiny stal príjemný zvyk, môžete deti potešiť sladkými želatínovými medvedíkmi, bez konzervantov a farbív.

Gumaci 1920x1080

Zdroj: yesorganic.sk

Napíšte komentár