20. 04. 2024 Marcel 12°C Prehánky

Hráme pre všetkých v sieni Klarisky a v Sade J. Kráľa

20.06.2022 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 28.08.2022 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
dennicek

Zdroj: FB Bratislavské kultúrne leto

Hráme pre všetkých 2022  Medzinárodný festival malých bábkových a alternatívnych divadiel pre rodiny s deťmi sa koná v rámci najväčšieho mestského festivalu - Bratislavské kultúrne leto.
Rozprávky každú nedeľu o 11.00 hod. v Koncertnej sieni Klarisky a o 15.00 hod. v Sade Janka Kráľa. 
Vstup zadarmo. V prípade nepriaznivého počasia sa obe predstavenia odohrajú v Koncertnej sieni Klarisky.

Program 07/2022:

  • 3.7.2022 Milý denníček
    Detský divadelný súbor Bebčina, Nová Dubnica, SR
    Toho roku začíname festival symbolicky - deťmi. Veď je pre nich a o nich! Súbor Bebčina sa pravidelne zúčastňuje celoslovenských prehliadok detskej dramatickej tvorivosti a patrí medzi to najlepšie, čo na tomto poli máme. Deti zo súboru priniesli svoju tému: denníček, ktorému sa zdôverujú so svojimi pocitmi, starosťami, trápeniami. Riešia tak vlastne problém s rodičmi, ktorí si cez ne chcú realizovať svoje nesplnené sny a túžby. Veľké očakávania prinášajú veľké sklamania na oboch stranách. Ale dohoda je možná. Deti hrajú uvoľnene a prirodzene svoje úlohy aj vďaka citlivému vedeniu. A nechýba ani humor, vtip a nadhľad.

  • 10.7.2022 Kôň na ostrove 
    Divadlo Isabelle Durand, Villecresnes, Francúzsko
    Príbeh na motívy rovnomennej rozprávky Jaquesa Préverta z knihy Rozprávky pre nezbedné deti (Contes pour enfans pas sages). Metafora na ľudský údel v krátkych, vtipných a netradične lyrizovaných príbehoch je o zotročovaní (nielen) zvierat. Slobodu potrebujeme, ale vieme v nej žiť a využiť ju? Predstavenie využíva klasické bábky a približuje deťom veľkú tému.
    Autorské predstavenie Isabelle Durand, vedúcej poloamtérskeho súboru na predmestí Paríža, ktorá študovala na DAMU v Prahe a hovorí výborne česky.

  • 10.7., 11:00  O čertovi Kolofónovi
    Divadlo Morgonrock, Bratislava
    Predstavenie v spolupráci s Čas pre hviezdy, o.z.
  • 17.7. 2022 O dievčatku s fantáziou
    Divadlo TUŠ, Piešťany, SR
    V predstavení sa zoznámime nielen so samotnou autorkou knihy o dievčatku Pippi Astrid Lindgrenovou, ale aj samotnou Pippi a jej priateľmi. Toto predstavenie je interaktívne a prirodzene vťahuje divákov do hry a spolu hľadajú ďalšie príbehy nespútanej a sympatickej dievčenskej hrdinky. Čaká nás veľa prekvapení a zážitkov!
    Autorské predstavenie Barbory Zamiškovej na námet knihy Astrid Lingrenovej.

  • 24.7. 2022 Rytier Bajaja 
    Teatro Neline, Budmerice, SR
    Kedysi dávno, za siedmimi horami a dolinami žil odvážny rytier Bajaja. Raz sa mu prisnila krásna princezná, zúfalo volajúca o pomoc. A tak sa rytier pobral hneď do sveta, aby ju (aj s pomocou detí) zachránil. Aké úlohy musel splniť, a ako sa mu to podarilo, sa dozviete v našom kúzelnom predstavení.

  • 31.7. 2022 Babička z vajíčka
    Divadlo Piki, Pezinok, SR
    Načo sú vám rodičia, keď na vás nemajú čas? Jednoducho vám chýba babička! Môžete si ju spolu s hercami skúsiť vyčarovať z vajíčka. Ako sa to dá? Príďte pozrieť na predstavenie. To vajíčko vyzerá na prvý pohľad úplne ako obyčajné, ale... A tak: KUK-PUK a je to...Vyskúšate?

Napíšte komentár