24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Popradské kultúrne leto 2022

15.06.2022 Autor: Zuzka
Termín: 31.08.2022 a ďalšie Mesto:Poprad Zdroj:stránka organizátora

Po roku sa na popradské námestie vráti POPRADSKÉ KULTÚRNE LETO, festival kultúry, umenia a dobrej zábavy.

Tento rok sa môžete tešiť na obľúbené revivalové štvrtky, koncertné piatky, rozprávkové a divadelné soboty, folkórne nedele. Súčasťou PKL bude aj tento rok festival Made in Slovakia a novinkou je Aero Moto víkend na letisku.

Program sa bude konať v medzikostolí, v prípade nepriaznivého počasia sa otvárací koncert presunie do popradskej Arény a záverečný koncert do Domu kultúry. Ostatné podujatia sa v prípade zlého počasia budú konať taktiež v Dome kultúry.

 

  • PKL 2022 otvorí legendárna kapela No Name

Otvárací koncert jednej z najlepších hudobných kapiel na slovenskej aj českej scéne sa uskutoční 23. júna o 19.00 na námestí sv. Egídia. Tešiť sa môžete na ich najväčšie hity.

  • Revivalové štvrtky

V Poprade sa veľmi osvedčili revivalové skupiny a tak každý štvrtkový večer bude patriť práve im. Na nerozoznanie od originálu sa predstavia tento rok revivaly svetových kapiel, napr. Pink Floyd, U2, Guns n´Roses, Scorpions, no chýbať nebudú ani revivaly z našich zemepisných šírok a to revival Mira Žbirku či Karla Zicha.

  • Koncertné piatky

Piatok bude venovaný rocku a popu. Návštevníci festivalu si budú môcť zaspievať spolu s Egom a Majselfom, Emmou Drobnou, alebo skupinami Gladiátor, Desmod, Peter Bič Projekt, Hex, Polemic či Buty.

  • Rozprávkové a divadelné soboty

Sobotňajšie dopoludnia sú určené už tradične hlavne tým najmenším. Rozprávky pre deti uvedú Ofina, Divadlo Pod balkónom, či Actores. Večer bude patriť talkshow, kabaretom a predstaveniam pre dospelých. Priamo pod oblohou si môžete pozrieť a zabaviť sa na talkshow Petra Marcina Neskoro Večer, na Silných rečiach či na one man Show Otecko s Romanom Pomajbom.

  • Folklórne nedele

Nedele budú patriť nášmu nádhernému folklóru a tradíciám. So svojim repertoárom vystúpia rôzne folklórne zoskupenia, napr. FS Karpaty, FS Urpín, či FS Puľs.

  • Made in Slovakia

Od 3. do 6. augusta sa uskutoční festival všetkého slovenského Made in Slovakia a okrem iného ponúkne koncerty významných umelcov z domácej scény. Tešiť sa môžete na Kollárovcov, slovenské legendy Pavla Hammela a Tublatanku, Dominiku Mirgovú a Adama Ďuricu. Nebudú chýbať ani popradské kapely Ostrov, Vetrofka a Formát. Počas celého Made in Slovakia nejedného rodiča poteší detský priestor s programom pre ich ratolesti od 14. do 17 hodiny.

  • Záver PKL

Popradské kultúrne leto vyvrcholí 2.septembra a rozlúči sa koncertom klavírneho virtuóza Jozefa Holleho.

288339103 392568916227896 4925837076215523440 n3

Napíšte komentár