19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Vidiečanova Habovka a Eniki beniki

17.03.2022 Autor: Zuzka
Termín: 21.04.2022 Mesto:Bardejov Zdroj:stránka organizátora
VidiecanovaHabovka EnikiBeniki

Zdroj: hosbardejov.sk

Kedy:  21. apríl 2022
Kde: Galéria HOS

Hornošarišské osvetové stredisko v Bardejove a Prešovský samosprávny kraj vás pozývajú na regionálne kolá súťaží Vidiečanova Habovka a Eniki beniki.

  • Vidiečanova Habovka je postupová súťaž a prehliadka hudobného folklóru detí a dospelých. Interpreti môžu súťažiť v štyroch kategóriách:
  • detské ľudové hudby
  • detské spevácke skupiny
  • sólisti speváci a spevácke duá
  • sólisti inštrumentalisti

Hlavným cieľom súťaže je podporovať a rozvíjať poznanie hudobného folklóru Slovenska, vzťah detí k tradičnej ľudovej kultúre, štýlové interpretačné schopnosti muzikantov a spevákov a objavovať nové spevácke a muzikantské talenty v oblasti interpretácie ľudovej hudby.

  • Eniki beniki je súťaž a prehliadka detských folklórnych súborov. V súťaži sa predstavujú detské folklórne súbory prezentujúce tradičné hudobné, tanečné, hrové, obradové i zvykoslovné prejavy z rôznych lokalít Slovenska. Poslaním súťaže je podporovať rozvoj detských folklórnych súborov, zvyšovať ich umeleckú úroveň, popularizovať výchovu ľudovým umením, poukazovať na jej význam v komplexnej výchove a najmä viesť deti k poznávaniu tradičnej ľudovej kultúry Slovenska a oblastí historicky obývaných Slovákmi.

Prihlasovanie je spustené do 17.4.2022

Kliknutím na tento link sa môžete prihlásiť do regionálneho kola: https://www.nocka.sk/chcemsaprihlasit/prihlasenie

Kontaktná osoba: Mgr. Marek Sabol

hos.mareksabol@gmail.com

+421 948 008 432

Napíšte komentár