28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Marec plný rozprávok v Bábkovom divadle Košice

26.01.2022 Autor: Zuzka
Termín: 30.03.2023 a ďalšie Mesto:Košice Zdroj:stránka organizátora

Program Marec 2023 1200x1697

 Tradične silný mesiac marec ponúkne až 11 titulov z repertoára Bábkového divadla v Košiciach. Môžete sa tešiť na rozmanitý prierez našou tvorbou, ponúkneme staršie i novšie inscenácie.

Po dlhom čase uvedieme krásnu rozprávku Sloník, ktorá pojednáva o dobrodružstvách zvieratiek v africkej džungli. Nádherné kostýmy, bábky, hudba a herecké výkony vás určite dostanú.

Keďže zima nám pomaly končí, nasadili sme aj tradičnú zimnú rozprávku – Hľadá sa snehuliak! Neváhajte a príďte si ju pozrieť, nehráme ju totiž príliš často. Je voľne inšpirovaná knihou od Jána Uličianskeho s názvom Snehuliacke ostrovy. Ak ju poznáte, tak iste viete, že o zábavu v nej nie je núdza.

Vypočuli sme aj prosby o častejšiu rotáciu novinky Statočný cínový vojačik od H. Ch. Andersena v úprave P. Palika. Náš vojačik je taký nádherný, že v závere možno aj slzu uroníte. Hráme ho až v troch termínoch koncom marca.

V závere mesiaca vám ponúkneme aj inscenácie Chaplin a Ne/po/slušná Linda. Obe patria medzi novšie rozprávky, Chaplin mal premiéru v roku 2021 a Linda vlani.

Pripomíname, že lístky si môžete kúpiť osobne v pokladni divadla na Vrátnej 58, ale aj on-line z pohodlia domova na stránke

Napíšte komentár