19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Žiaci sa vrátia do škôl v pondelok 10. januára

26.11.2021 Autor: Annie
Termín: 10.01.2022 a ďalšie Mesto:Celá SR Zdroj:stránka organizátora
shutterstock 1751409818 1

Zdroj: shutterstock

Minister školstva Branislav Gröhling potvrdil, že vyučovanie začne od pondelka 10. januára 2022. Školy sa budú opäť riadiť takzvaným školským semaforom.

Po predĺžených vianočných prázdninách sa začne prezenčné vyučovanie v plánovanom termíne. Od pondelka 10. januára 2022 sa tak budú prezenčne vzdelávať materské, základné aj stredné školy. Žiaci sa zároveň budú môcť pretestovať, rezort školstva distribuoval viac než tri milióny testov.

Na školách budú zároveň podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška. Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v materskej škole, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri vzdelávaní takýchto žiakov.

Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú. V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie však môže spraviť len regionálny hygienik, napríklad pokiaľ je na škole značná časť tried v karanténe či vysoký počet nakazených osôb.

skola22

skola22a

Zdroj: minedu.sk

 

 

 

Napíšte komentár