19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

BRaK / Bratislavský knižný festival 2021

09.06.2021 Autor: Laura , Foto: FB
Termín: 27.06.2021 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
194367739 1714927118718402 241943823635410637 n

Zdroj: FB

Festival vydavateľov, ilustrátorov, autorov, grafikov, typografov a všetkých priateľov peknej knihy.

8. ročník multižánrového Bratislavského knižného festivalu #BRaK sa uskutoční od 25. - 27. júna 2021 v Novej Cvernovke ako predajná výstava kníh malých a stredných vydavateľstiev s bohatým sprievodným programom v podobe výstav, diskusií a autorských čítaní, koncertov, divadelných predstavení, workshopov i detského programu.

 

PROGRAM BRaKu pre deti

26. 6. 2021
9.00 / DETSKÁ JOGA NA BRAKU, 45 min. / Park de Palma
Lektorka / Ivana Kuricová, Veselá joga

Prezentácia detskej knižky Zuzky Šmatlákovej Joga zvieratká, spojená s cvičením jogy, a to všetko za sprievodu pesničiek a ukulele! Príďte sa vy a vaše deti zabaviť rannou rozcvičkou do Novej Cvernovky. Tešíme sa na vás!
Kniha Joga zvieratká obsahuje 30 jednoduchých jogových cvikov, ásan, ktoré zvládnu aj tí najmenší. Inštruktormi sú roztomilé zvieratká, ktoré v naozajstných jogových outfitoch, s parádnymi doplnkami, a hlavne odhodlanými výrazmi na tvárach dokazujú, že JOGA nepozná žiadne rozdiely a je skutočne pre každého!
Všetky cviky v tejto knihe boli konzultované s certifikovanou trénerkou jogy a sú overené mnohými spokojnými malými cvičiteľmi. Na každej strane nájdete veselé veršovačky a aj praktické ikonky, ktoré vám ukážu, na čo je ktorý cvik dobrý. Vhodné pre deti od 2 do 120 rokov.
Vytvorenie knihy podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

10:00 / Divadlo Fí DOMY STROMY, 45 min. / Park de Palma
Účinkujú / Lucia Janovová, Róbert Máťuš
Réžia / Juraj Bako
Scénografia a výroba bábok / Júlia Jurinová

Súrodenci Peťo a Peťa sa vydajú na výlet do lesa. Ich stanovačka zrazu naberie nečakané rozmery, pretože okolo nich sa dejú zvláštne veci. Stretnú pani Les, zubatý kaleráb a aj sovu, ktorá má problémy so spánkom. Dobrodružstvo prinúti súrodencov, aby konali spolu. No postačí to, aby našli príčinu záhad, a aby sa z hašterivých súrodencov stali hrdinovia lesa? Vydajme sa spoločne na dobrodružnú stanovačku, na ktorú budú ešte Peťo a Peťa dlho spomínať!
Pre deti od 3 rokov.
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

11:00 / Minikoncert a čítačka PES MOKO A JEHO OKO, 45 min. / Park de Palma
Číta / Mirka Ábelová
Hudba a spev / Juraj Zaujec a Esterka Zaujecová

Psík Moko má len jedno oko. Keďže sa mu preto všetci smejú, žije ďaleko od ľudí a zvierat. Jedného dňa si povie, že samota ho už nebaví. Zbalí si mapu, kompas, deku a granule a vydáva sa na dobrodružnú cestu za novým okom. Zablúdi až do lunaparku, kde spozná malého Viliho. Ten mu pomôže hľadať nové očko a spoločne stretávajú rôzne podivné bytosti. Tie ich naučia, že z toho, čo je iné nemusíme mať strach. Že dobro a krása vychádzajú odinakiaľ. A že sú dôležitejšie veci než to, ako vyzeráme. Pes Moko a jeho oko je šarmantný rozprávkový príbeh vo veršoch pre deti a ich rodičov od známej slovenskej poetky. Prvýkrát zaznejú aj zhudobnené pesničky z knižky.
Pre deti od 3 rokov.

12:00, 13:00 / Workshop AKOS AVOLÁŠ / Kabinet Pomalosti
Lektor / Marka Staviarská

Malý citrónový dinosaurík Akos si pamätá len to, ako mu mama vraví: „Do tej jaskyne nesmieš nikdy vkročiť!“ Tak tam, samozrejme, šiel. Potom to bolo len samé tresk! bum! plesk! Akos sa ocitá medzi ľuďmi, o šesťdesiatpäť miliónov rokov neskôr. A práve vtedy sa začína jeho dobrodružná cesta naprieč krajinami s novým kamarátom, psom Brunom. Aby našli spôsob, ako dostať Akosa naspäť domov, sú odhodlaní prejsť aj celý svet. Ľudia za tých pár tisíc rokov vynašli už všeličo, ale ako sa dá vrátiť čas?
Pre deti od 10 rokov.

27. 6. 2021
10:00 / Bábkoherecké predstavenie MÔJ STRAKATÝ SMIECH ALEBO AKO SOM SA STAL SILNÝM / Park de Palma
Na motívy knihy Daniela Rušara Strakáč a Tíoni
Účinkuje / Lukáš Tandara

Kniha Daniela Rušara hovorí o príbehu malého chlapca s bielymi škvrnami po celom tele. Tieto škvrny chlapec nenávidí a je smutný. Chce sa hrať s ostatnými deťmi, ale ho pre jeho odlišnosť odcudzujú a posmievajú sa mu. Preto túži stať sa silnejším. Pokúša sa aj spolu s rodičmi o mnoho spôsobov, ale žiadny mu nefunguje. Až pochopí, že jeho sila je ukrytá v smiechu, že smiech je silným nástrojom, ako si získať kamarátov a ako sa stať sebavedomejším. Kniha zároveň poukazuje na to, ako sa dá nevýhoda ľahko zmeniť na výhodu. Pripomína, že šikana a posmech z iných nás nerobí silnejšími, ani šťastnejšími ľuďmi.
Pre deti od 3 rokov.
V spolupráci s OSMIJANKOM n.o., Literárnym informačným centrom a časopisom Slniečko.

11:00, 12:00, 13:00 / Komiksový workshop JARMIL IN INDIA / Kabinet Pomalosti
Lektor / Marek Rubec, ilustrátor, grafik a tvorca komiksov

Počas workshopu vytvoríme rôzne komiksové dopravné prostriedky, z
ktorých následne účastníci vyrobia vozidlo, v kterom se vydajú na cestu snov.
Pre deti od 10 rokov.

//////////////////////////
Kvôli obmedzenej kapacite odporúčame #vstupenku na #BRaK2021 zakúpiť online cez GoOut: https://goout.net/en/brak-2021/szewxjr/ Vstupenka v hodnote 3€ platí na celý BRaK festival.
Pre vybrané hudobné koncerty (Taomi, NVMERI + DRŤ, Bert & friends) je potrebné zakúpiť si extra vstupenku. Diskusie v úvodný deň v piatok sú zadarmo.

#idemnaBRaK

Napíšte komentár