19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Interaktívna zimná hra Škriatkovo kúzlo

Autor: Claudinka
Adresa:Trnava Telefón:+421 www:stránka organizátora
Hodnotenie:
Skriatkovo kuzlo

Zdroj: trnava.sk

Online hru Škriatkovo kúzlo si môžete zahrať každý deň do Troch kráľov od 8.00 do 21.00 hod a zvládnu ju aj menšie deti, čaká ich 1416 krokov. Na konci hry zistíš, aký je tvoj rodinný škriatok, aj ako s ním udržiavať dobré vzťahy.

Aj vám sa už stalo, že ste zúfalo hľadali kľúče a našli ich v mrazničke primrznuté na vrecúšku s hráškom? Alebo sa vám práve vtedy, keď ste sa najviac ponáhľali, zasekol zips či zauzlili šnúrky od topánok? Aj vy máte v zásuvke zbierku opustených ponožiek, ktorým záhadne zmizlo dvojča? A prišiel vám už akoby náhodou pod ruku kúsok čokolády práve vtedy, keď s vami lomcovala chuť na niečo sladké? Ak ste na niektorú otázku odpovedali kladne a mohli by ste pridať k tomuto výpočtu aj mnohé iné malé záhady, všetko je v najlepšom poriadku: Je za tým škriatkovo kúzlo. O zábavu a štipku rozprávkového tajomna máte doma postarané. A kto nemá, mal by sa čím skôr vybrať do sveta a nájsť si škriatka, ktorému chýba domov. Vlastne, celkom do sveta ísť netreba. Stačí, keď v adventnom čase s deťmi vybehnete do historického centra mesta a zahráte si hru, ktorú pre vás pripravila mestská samospráva. Ako sa volá? No predsa Škriatkove kúzlo. Po Mocnom opasku bude mať Trnava už druhú originálnu hru, akú nemá žiadne iné slovenské mesto.

Zimná hra o trnavských škriatkoch domových sa dá hrať ONLINE na adrese skriatkovia.trnava.skNovinkou tento rok je krásne farebné pexeso aj s vtipnými návodmi a trikmi, ako ho hrať.

Hra sa odohráva v úzkom centre mesta, trasa je kratšia, aby hráči nepomrzli. Začína sa pri mestskej veži, pokračuje na Nádvorie, k divadlu, radnici a končí na pešej zóne.


Hra využíva priestory ôsmich prázdnych okien, kde vzniknú inštalácie čarovných škriatkovských svetov. Deti ich postupne budú navštevovať a pomáhať hlavnému hrdinovi, ktorý býva v starej topánke, nájsť domov. Viaceré inštalácie sú interaktívne, reagujú na mobilný telefón. V niektorých môžu deti zasvietiť svetlo, roztočiť hodiny či lúštiť tajnô ô v recepte na maslové sušienky. A pretože škriatkovia majú iné miery ako obyčajní ľudia, vytvorený je aj škriatkovský prevodník krokov.

Škriatkovo kúzlo nie je iba hra, ale pre mnohých dospelákov možno aj cesta do detstva za dávno zabudnutou atmosférou tichých a čarovných Vianoc bez všadeprítomného ruchu, do tajomna, kde môžeme uveriť, že aj všedné dni sa môžu zmeniť na rozprávku.

Zahrajte si aj hru Záhada Mocného opasku!

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Hanka 27.12.2021, 15:12

    Skvelá hra aj pre starších :)

  • Zdenka 14.12.2021, 14:08

    Krásna a zábavná hra pre celú rodinu, rozpráva príbeh, ktorý vás vtiahne do deja. Vrelo odporúčam

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár