23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

Prehľad TOP výletných cieľov v Dolnom Rakúsku

Autor: Claudinka, PR správa
Adresa:Dolné Rakúsko Telefón:- www:stránka organizátora
Hodnotenie:
Photo5

Zdroj: weinfranz.at

Dolnorakúsky kraj disponuje v porovnaní s ostatnými krajinami strednej Európy jedinečnou prírodnou a kultúrnou rozmanitosťou. To sa odráža aj v ponuke rôznych výletných cieľov. Od náučných zážitkových svetov pre celú rodinu, jedinečných historických miest a hravých replík, až po výstavné záhrady a turistické vzdelávacie trasy. Výletných cieľov nájdete v Dolnom Rakúsku neúrekom. Odteraz ich na oficiálnej stránke nájdete v prehľadnom zozname či na interaktívnej mape aj v slovenčine.

Isto poznáte názvy miest ako sú zámok Schloss Hof, vrch Semmering, krásna oblasť Wachau či historické rímske múzeum Carnuntum - aj tieto sa nachádzajú v oblasti Dolného Rakúska. Obľúbených a atraktívnych miest na výlety v tomto kraji však nájdete oveľa viac. V prehľadnom zozname alebo rozdelené do regiónov či TOP výletných cieľov ich nájdete na stránke hwww.dolne-rakusko.info/vyletne-ciele-v-dolnom-rakusku, kde si môžete pozrieť aj interaktívnu mapu a popis jednotlivých atrakcií v slovenskom jazyku.

Objavujte nepoznané, odhaľujte poklady alebo si jednoducho len tak vychutnajte pár voľných hodín a chvíle strávené s deťmi. Zážitky siahajú od nedotknutej prírodnej rezervácie po interaktívne tematické prehliadky a od nádherných historických stavieb až po moderné múzeá. V závislosti od ročného obdobia ponúka Dolné Rakúsko bohatý program pre milovníkov lezenia a jazdectva, ako aj pre snehových nadšencov a vodné víly. Okrem okružných plavieb na majestátnej lodi a golfových partií sa veľkej obľube teší aj šport v impozantných výškach: paraglajding, lety balónom alebo vrtuľníkom sú nevšedným zážitkom. Vybrali sme pre vás 5 tipov na výlety, ktoré tiež nájdete v zozname výletných cieľov.

Photo4

Zdroj: Donau Niederosterreich Tourismus, Steve Haider



Zubačka vo farbách salamandry

Pohodlná jazda vlakom z Puchbergu hore na Schneeberg vo veselom salamandrovom dizajne sa vinie kultová zubačka Schneebergbahn krajinou kvitnúcich horských lúk a voňavých ihličnatých lesov. Rovnaké čaro má na jar, v lete i na jeseň. Takto dovezie svojich veľkých a malých hostí na najvyššiu horu Dolného Rakúska - bezpečne, pohodlne a len za 40 minút. Veľmi príjemná medizastávka plná pôžitkov je možná pri zastávke Baumgartner. Podávajú sa tu vychýrené buchty Schneeberg-Buchteln: sladká špecialita z kysnutého cesta s lekvárovou náplňou.

Photo2

Zdroj: Franz Zwickl

Zážitkový raj podvodného sveta UnterWasserReich

V prírodnom zážitkovom centre UnterWasserReich -– pri vstupe do prírodnej rezervácie - sa malým aj veľkým objaviteľom prírody naskytne neobyčajný pohľad do tajuplného sveta vody. Vnútorný a vonkajší areál umožňuje rodičom a deťom nahliadnuť do prostredia vlhkých biotopov a spoznať rozmanitosť druhov tamojšieho sveta pod vodnou hladinou. Atrakciou sú najmä vydry riečne, ktoré môžete pozorovať pri ukážke kŕmenia. Zážitkový chodník Moorgeschichteweg vás privedie k tzv. nebeskému rebríku. Obrovská 20 metrov vysoká vyhliadková plošina poskytuje výnimočný výhľad na fascinujúcu krajinu rašelinísk v okolí podvodného sveta.

Zámocký park Laxenburg

História môže byť aj zábavná: V Dolnom Rakúsku môžete objavovať fascinujúce hrady a zrúcaniny, ako aj nádherné zámky. Na vašu návštevu čakajú úžasné vykopávky a celé rímske mestá. Vo vznešených kláštoroch a nádherných kostoloch sa po celý rok konajú prehliadky a kultúrne podujatia.

Odporúčame zažiť a vychutnať si históriu a záhradné umenie - to je hlavnou myšlienkou zámockého parku Laxenburg. Prežite voľné chvíle podľa svojich predstáv obkolesení nádhernou prírodnou scenériou. To a ešte oveľa viac na vás čaká v najväčšej krajinnej záhrade Rakúska. Vydajte sa po stopách dynastie Habsburgovcov a nechajte sa sprevádzať pestrým celoročným programom!Zámocký park Laxenburg patrí k najvýznamnejším historickým krajinným záhradám v Európe. Okrem množstva pamiatok, zábavných stavieb a malebných záhradných zákutí môžete obdivovať aj majestátnu „korunu“ zámockého parku: „Malú pokladnicu Rakúska“ – hrad Franzensburg!

„Po drevenej ceste“ v zážitkovom svete Mendlingtal

Pôsobivé rokliny, kľukaté potôčiky a rozmanitý svet rastlín – do tohto podmanivého sveta prírody sa ponoríte v údolí Mendlingtal. Tematický chodník „Auf dem Holzweg“ („Po drevenej ceste“) a zariadenia na spúšťanie dreva priblížia návštevníkom históriu drevorubačov a prácu s drevom. K ďalším zaujímavým objektom patrí dom kováčskych tovarišov, 140-ročný mlyn na obilie a historická pekáreň.

Photo3

Zdroj: Unterwasserreich

Prírodná rezervácia Hohe Wand

Hohe Wand je masívna krasová náhorná plošina vo Viedenských Alpách s celkovou dĺžkou 8 km, šírkou 2,5 km a výškou až 1132 m. Vďaka 1000 horolezeckým a turistickým trasám v prírodnej rezervácii Hohe Wand je toto vápencové pohorie magnetom pre horolezcov, turistov, rodiny i paraglajdistov. Jedinečný výhľad sa vám naskytne na vyhliadkovej terase „Skywalk“. Plošina vyčnieva asi 8 metrov zo skalnej steny, pod ňou sa rozprestiera 150-metrová hĺbka. Skvelý výhľad ponúka aj 18 metrov vysoká vyhliadková veža. Dovidíte z nej až k Neziderskému jazeru, Schneebergu a k predhoriu Álp. Na rodiny s deťmi čaká bohatá ponuka siahajúca od kontaktnej zoo, cez ihrisko, zvernicu, lesný náučný chodník, až po turistiku s lamami a množstvo nenáročných trás, po ktorých zvládnete prejsť aj s detskými kočíkmi. Dobre najesť sa môžete v mnohých hostincoch. Príjazd autom po spoplatnenej ceste až k náhornej plošine.

Photo1

Zdroj: Werner Schrittwieser

Množstvo práve takýchto tipov nájdete na stránke www.dolne-rakusko.info/vyletne-ciele-v-dolnom-rakusku.

Napíšte komentár