20. 04. 2024 Marcel 13°C Občasný dážď

Deň sv. Huberta

17.09.2020 Autor: MS
Termín: 20.09.2020 Mesto:Vychylovka Zdroj:stránka organizátora

Nedela svaeteho Huberta page 0001

Výstava trofejí, ale aj poľovnícke špeciality. Svätého Huberta poľovníci oslávia v Múzeu kysuckej dediny

Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, a poľovnícke združenie Starý Diel – Vychylovka pripravujú v Múzeu kysuckej dediny dňa 20. septembra 2020 podujatie pod názvom Nedeľa svätého Huberta.

Deň bude venovaný poľovníkom a všetkému, čo k tomu patrí. Môžete sa tešiť na rôzne poľovnícke špeciality, ktoré pripravia skúsení poľovníci. Deti si budú môcť vyskúšať streľbu zo vzduchovky na terč. Poľovníci sa pochvália aj svojimi trofejami z poľovačiek. Počas podujatia si tak môžete pozrieť prezentačnú výstavu trofejí či parohov. Počas celého podujatia nebudú chýbať tradiční remeselníci.

Poľovnícke združenie Starý Diel - Vychylovka bolo založené v roku 1993. Užíva a obhospodáruje poľovný revír Starý Diel - Vychylovka, ktorého výmera je 2225 hektárov.

„V súčasnosti má naše poľovnícke združenie 21 riadnych členov a dvoch čestných členov.  Úlohou členov nášho poľovníckeho združenia je neustále zlepšovanie prostredia pre zver, starostlivosť o zdravotný stav, pravidelné prikrmovanie, osievanie políčok vhodnými plodinami,  budovaním a udržiavaním poľovníckych zariadení, kynológia a strelectvo. Úlohou každej spoločnosti je ochrana prírody a životného prostredia, aby sme mali neustále na mysli ekologickú rovnováhu prírody. Rozumným regulovaním teda chovu, ochranou a lovom dokážeme súčasné stavy zveri uchovať pre následné generácie, čo je našou prvoradou úlohou,“ priblížil činnosť združenia Michal Riečičiar, poľovnícky hospodár PZ Starý Diel - Vychylovka

Napíšte komentár