24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Urban Market 2020 (Special Edition)

28.07.2020 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 04.09.2020 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
urban

Zdroj: FB Urban Market, Fakulta architektúry STU

Obsah, téma, ako aj miesto ostávaju nezmenené. Meníme len dátum a dúfame, že spoločne toto momentálne nepriaznivé obdobie zvládneme. O to viac sa tešíme na stretnutie v septembri. Veríme, že aj my pomôžeme opätovne naštartovať lokálnu tvorbu, ktorú chceme a potrebujeme podporovať a propagovať. Pridajte sa k nám!

Registrácia na špeciálne vydanie Urban Marketu je stále otvorená a predĺžena. Buďte aj vy súčasťou našej oslavy autoského a lokálneho dizajnu, módy, hudby, súčasných trendov a životného štýlu ale hlavne dobrej a kreatívnej nálady.

Situácia okolo pandémie nás núti viac sa zamyslieť, spomaliť a viac sa zaujímať o domáci trh. Jednou z otázok je aj čo sa deje ak máme zatvorené hranice? Spoliehame sa viac na domácu tvorbu? Podorujeme lokálnych autorov? Lokálne značky zmenili zo dňa na deň svoju výrobu. Návrhári, dizajnér boli nútení odložiť svoju kreatívnu a umeleckú prácu a pomáhať ako len vedia a môžu. Zo dňa na deň sa z nás stali šikovní krajčíri a krajčírky, trpezliví učitelia a učiteľky, home officeri, výborné kuchárky a kuchári, pekárky a pekári, remeselníci. Slováci sú neskutočne talentovaní a šikovní národ. Je krásne pozorovať ľudskosť a solidaritu a uvedomiť si aké môže byť sebestačné Slovensko. Želáme si aby sme si pri nákupe oblečenia alebo iných textilných výrobov, dizajnu, spomenuli na všetkých, ktorý šili pre Slovensko rúška alebo inak sa snažili pomôcť. Namiesto nákupu z Číny alebo iných krajín uprednostnime slovenskú tvorbu a podporme našu ekonomiku. Myslíme, že si to všetci za to aký sme teraz silní, zaslúžime. Veríme, že toto obdobie zvládneme a čo najskôr sa vrátime do normálneho fungovania. Lebo myslieť globálne je super, ale keď nefunguje dobre to lokálne, tak v prípade problémov ako je teraz zostaneme "na holičkách".

Urban Market vstupuje do svojej druhej dekády. Jarné vydanie sa uskutoční na Fakulte architektúry STU v Bratislave. Urban Market sa koná v spolupráci s Fakultou architektúry STU v Bratislave a spoločne prinesieme množstvo zaujímavého programu, dizajnu, architektúry a módy reagujúcej na súčasné témy.

Najväčšia predajná prehliadka nezávislej módy, dizajnu a umeleckej tvorby na Slovensku spojená s množstvom sprievodného programu. Príďte si nakúpiť jedinečnú lokálnu tvorbu priamo od autorov a užiť príjemné chvíle s rodinou či priateľmi!

Dátum a miesto: 4.09.2020, Fakulta architektúry, STU, Námestie slobody 19

Napíšte komentár