29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Prehliadka amatérskej filmovej tvorby: Cineama 2020 *ZRUŠENÉ*

26.01.2020 Autor: Externý prispievateľ, Foto: moska.sk
Termín: 17.03.2020 Mesto:Senec Zdroj:stránka organizátora
CINEAMA 2020

Zdroj: moska.sk

 *ZRUŠENÉ*

CINEAMA 2020 - Krajské kolo celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky amatérskej filmovej tvorby

CINEAMA je celoštátna postupová súťaž a prehliadka amatérskej filmovej tvorby, ktorá sa koná od roku 1995 a nadviazala na súťaže a prehliadky, ktoré sa pod rôznymi názvami konali od roku 1960 (Celoslovenská prehliadka amatérskych filmov, Celoslovenská súťaž amatérskeho filmu, Celoslovenská súťažná prehliadka amatérskych filmov a videoprogramov a Celoštátna tvorivá súťaž a prehliadka amatérskej filmovej tvorby a videotvorby).
Súťaž sa koná každý rok a nie je tematicky zameraná. Je určená deťom, mládeži a dospelým, ktorí súťažia v troch vekových skupinách a vo viacerých žánrových kategóriách: dokument, reportáž, hraný film, animovaný film, experiment, videoklip, minútový film.
CINEAMA napomáha rozvíjať nadanie, umeleckú kreativitu, nadanie a aj technické zručnosti v oblasti amatérskej filmovej tvorby. Vytvára priestor pre umelecké stvárnenie skutočnosti, pre autorské vyjadrenie názorov, postojov, skúseností tvorcov filmových diel. Najlepšie ocenené diela sú nominované do výberu, z ktorého porota vytvorí nesúťažnú kolekciu prezentovanú na českej národnej súťaži Český videosalon a kolekciu na svetovú súťaž amatérskych filmov UNICA.  

KEDY: 17.3.2020
KDE: 
Kino Mier Senec, Námestie 1.mája 2, 90301 Senec

 

Napíšte komentár