19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Top 5 aktivít, čo robiť s deťmi počas jarných prázdnin okrem lyžovania

Autor: Claudinka, Foto: rôzne
DSC 4305 1

Zdroj: WHP

Neviete, kam s deťmi počas jarných prázdnin? Týždeň voľna vie byť náročný na vymýšľanie programu, ale niektoré zážitky sú stálicami, ktoré deťom zakaždým rozžiaria oči.

V roku 2020 vychádzajú jarné prázdniny na 17. - 21. február v prípade Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja. V Banskobystrickom, Žilinskom a Trenčianskom kraji budú 24. - 28. februára, v Košickom a Prešovskom kraji zas 2. - 6. marca. Kam sa vybrať, keď napriek názvu prázdnin vonku ešte stále kraľuje zima? Slovensko ponúka bohaté možnosti aj v prípade, že nie ste rodina lyžiarov.

1. Sánkovačka

Užiť si sneh sa dá aj inak, než len na lyžiach. Zaspomínajte si na svoje detstvo a vytaste sánky či boby, na ktorých pofrčíte dolu kopcom. Ak vo svojom okolí nemáte zasnežené kopce, viaceré slovenské lyžiarske strediská ponúkajú aj sánkovacie svahy, kde vás nebudú ohrozovať lyžiari. Alebo sa rovno vyberte na Hrebienok, kde sa hore vyveziete lanovkou a dolu sa spustíte po 2,5 kilometrov dlhej trati. Sánky tam aj požičiavajú.
bigstock 216070027

Zdroj: Bigstock

2. Kúpanie

Kúpanie nie je len letná aktivita. Zoberte deti vyšantiť sa pod strechou vo vode s príjemnou teplotou. A ak vyberiete správne, oddýchnete si aj vy. Pri pobytových balíčkoch vo Wellness Hoteli Patince**** počas jarných prázdnin môžete rátať aj s bohatým programom pre deti, pri ktorom sa o ich zábavu postarajú animátori, zatiaľ čo vy si môžete dopriať chvíľu pre seba.

Viac info >>

3. Zoologická záhrada

Vidieť naživo rôzne zvieratká je pre deti vždy veľkým zážitkom. Možno už dobre poznáte tie, ktoré bývajú v zoo, ktorú máte najbližšie. Čo keby ste ich však zobrali na výlet do vzdialenejšej? V Bojniciach uvidia slony, na Liptove sa môžu k zvieratám priblížiť až na dotyk v kontaktnej zoo a veľa šeliem majú v Orechovej Potôni.

bigstock Posing Lion 106525124

Zdroj: Bigstock

4. Korčuľovanie

Vedia sa vaše deti korčuľovať na ľade? Ak nie, prázdniny sú skvelou príležitosťou naučiť ich to. Ak to už vedia, stačí vám len spraviť si prieskum otváracích hodín klzísk vo vašom okolí. Väčšina klzísk alebo zimných štadiónov v mestách je dostupná za nízke vstupné, alebo sa na nich môžete korčuľovať dokonca zadarmo. Mnohé tiež ponúkajú požičovňu korčúľ, ak by ste náhodou nemali vlastné.

bigstock Young Mother Teaching Her Litt 343213717

Zdroj: Bigstock

5. Nové hobby

Využite voľné dni na to, aby ste deti zoznámili s novým športom alebo inou aktivitou, ktorá by ich mohla baviť. Nemusí to byť len zimný šport ako korčuľovanie alebo lyžovanie. Počas prázdnin ich môžete učiť plávať alebo vziať ich na lezeckú stenu, kde im správnu techniku vysvetlí inštruktor. Spomeňte si na hodiny výtvarnej a vyskúšajte s nimi rôzne umelecké techniky, pri ktorých sa môžu tvorivo vybúriť. Vezmite ich do hvezdárne alebo planetária a pustite sa s nimi do objavovania vesmíru. Nikdy neviete, ktorá záľuba dieťaťu pomôže vybrať si svoje životné smerovanie.

bigstock Boy Climbing On Artificial Bou 339404929

Zdroj: Bigstock

Napíšte komentár