19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Výlety za dinosaurami na Slovensku a blízkom okolí

Autor: Petula , Foto: sdetmi.com a jednotlivé miesta
Adresa:SR, ČR, PL, HU Telefón:. www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Nastalo aj u vašich detí obdobie dinosaurov? Čítate o nich knihy, pozeráte dokumenty, deti sa hrajú s figúrkami a nerozprávajú o ničom inom? Viete, čím ich ešte potešíte? Krásnymi výletmi za dinosaurami, kde uvidíte ako vyzerali a dozviete sa o nich veľa zaujímavých vecí. Našli sme miesta, kde dinosaurov môžete vidieť na Slovensku a v blízkom okolí.


Múzeum aj park v Bratislave

Viete, že jedného dinosaurusa nájdete aj v Prírodovednom múzeu v Bratislave? Jeho stopy sa našli vo Vysokých Tatrách. Môžete vidieť ako toto zviera kedysi pravdepodobne vyzeralo. Popritom zistíte veľa zaujímavostí o živote pred dinosaurami aj po nich a v krátkosti si prečítajte aj o rozvoji dinosaurov.

dino prirodovedne F

Prírodovedné múzeum v Bratislave


DinoPark Bratislava - je momentálne zatvorený! 


Druhohorní vládcovia našej planéty v životných veľkostiach v Malkia Parku!

Ak hľadáte dinosaurov, tak expozícia modelov druhohorných plazov z DinoParku je aktuálne súčasťou Malkia Parku. Okrem 240 zvieracích zverencov teda určite poteší malých aj veľkých výstava 60 dinosaurov z druhohôr, z toho 5 robotických gigantov je rozmiestnených na trávnatých plochách pomedzi výbehmi. Príďte si ich pozrieť naživo a dozvedieť sa o nich niečo z informačných tabúl.

Viac tipov na výlety s deťmi v Bratislave >>



Na skok od Bratislavy za hranicami

Ak nemáte problém vycestovať kúsok za hranice, určite odporúčame navštíviť expozíciu Prírodovedného múzea vo Viedni. Jedno celé oddelenie je venované práve týmto historickým zvieratám. Uvidíte obrovské kostry týchto tvorov, mnohé repliky zavesené priamo nad vašimi hlavami. A ako bonus, pohyblivý mäsožravý dinosaurus, ktorý je úžasnou atrakciou pre všetkých nebojácnych malých aj veľkých návštevníkov. Nádherné múzeum, ktoré treba vidieť!

Viac tipov na výlety s deťmi vo Viedni >>

prirodovedne F

Prírodovedné múzeum vo Viedni


Krásna Terchová nielen pre milovníkov turistiky

Či už dovolenkujete s deťmi na Orave, v okolí Žiliny alebo ste s deťmi priamo v Terchovej  nezabudnite svojho dino nadšenca zobrať do Dino parku v Terchovej, kde ho poteší zopár exemplárov. Ak by vám náhodou nevyšlo počasie, máme pre vás aj tipy Kam s deťmi v Žiline, keď prší.


Múzeum na Liptove

Výlet na Liptove určite obohaťte aj návštevou jedného z najmodernejších múzeí - Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláš. Jedna časť je stručne venované obdobiu druhohôr, kde nájdete informácie o vývoji dinosaurov a nad hlavou vám pri tom bude visieť Pteranodon. Uvidíte aj mnohé skameneliny a deti poteší aj paleopieskovisko, kde si budú môcť odkryť skamenelinu.

Viac tipov, kam s deťmi na Liptove >>

smopaj

Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva


Aj východ má čo ponúknuť

DinoPark v Košiciach  je súčasťou zoologickej záhrady. Na jednom mieste tak stretnete nádherné živé zvieratá a vyhynuté druhohorné tvory. Veselé pasúce sa stádo stegosaurov, ktoré vás privíta hneď za bránou do DinoParku je len začiatok. V nádhernom prostredí malebného údolia s potokom to našim dinosaurom skutočne pristane :-) Desiatky druhohorných vládcov našej planéty v životných veľkostiach, unikátne 3D Kino zdarma, detské atrakcie, paleontologické ihrisko, občerstvenie v DinoGrile a mnoho ďalšieho. Jednoducho skvelá zábava pre celú rodinu na celý deň.

Dinopark v Tatrách - je novinkou roku 2020. Je to menší dinopark,  ktorý kombinuje vonkajšie atrakcie ako skákacie hrady či trampolíny a stretnutia s pohyblivými sochami dinosaurov v exteriéri a 3D kino.

Pozrite si aj  tipy kam s deťmi v Tatrách, keď je zlé počasie >>

dino KE

DinoParky u českých susedov za hranicami

Ak ste už pozreli dinosaurov na Slovensku, vyskúšajte aj DinoParky za hranicami vo Vyškove, v Ostrave, Prahe, Liberci a Plzni . Každý park je iný a preto navštíviť iba jeden nestačí :). Vo Vyškove vás bude čakať napríklad aj unikátna lanovka, kde uvidíte tieto prehistorické tvory z vtáčej perspektívy či 4D kino v cene lístka.  Ostrava sa môže pýšiť najväčším DinoParkom v Českej republike a čaká vás tam aj aktívna sopka. V Liberci môžete zažiť druhohornú búrku  so skutočným dažďom alebo fotenie so živými krokodílmi. DinoPark v Prahe sa môže popýšiť netradičným umiestnením na streche nákupného centra Galerie Harfa. 


Ďalšie tipy kam s deťmi v Česku, kúsok za hranicami >>

sopka

Zdroj: Dinopark Ostrava 

 

Najväčší park práve v Poľsku

Ak vám nevadí vycestovať dlhšie k susedom na sever, v poľskom Zatore nájdete zábavný park Zatorland a v ňom až 100 dinosaurov, čo ho radí medzi najväčšie parky s týmito prehistorickými zvieratami v Európe! Zážitok nielen pre deti, čo poviete?

Ak sa vám v Poľsku zapáči, vyskúšajte aj naše tipy, kam s deťmi v Krakove, čo je asi hodina cesty autom od tohto parku.

zatorland

Zdroj: Zatorland


Pravekú prechádzku si môžete pozrieť aj v ZOO Győr

Keď si urobíte výlet iba do 55 minút vzdialeného mesta Győr od Bratislavy, určite Vás a deti poteší praveká cesta medzi dinosaurami. Sú to stále exponáty, nehýbu sa, nevydávajú zvuky, ale majú informačné tabule.

Kliknite pre viac informácii o ZOO: Zoologická záhrada Xantus János - ZOO Győr

A keď už budete v Maďarsku, určite sa inspirujte na našimi tipmi na výlety alebo Kam s deťmi na Balatóne.

20220806 135939

Zdroj: sdetmi.com 


Knižný tip:

 Screenshot 2020 07 20 Dennik maleho cestovatela ESHOP s detmi com www eshop sdetmi com2

Zaznamenajte si krásne zážitky z výletov za dinosaurami v Denníku malého cestovateľa.  Popíšte si dojmy, nakreslite si doň, ktorých dinosaurov ste videli a môžete si nalepiť aj vstupenku. 

Denník kúpite TU

 

Mapa, kde nájdete dinosaury


 Ktoré miesto sa páčilo vášmu dino nadšencovi najviac? Podeľte sa s nami v komentári.

 

 

 

 

Napíšte komentár