28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Plyšáky pre Zázračné deti 2019

20.11.2019 Autor: Externý prispievateľ, Foto: POPakademia
Termín: 20.11.2019 - 29.11.2019 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora
75231892 434834773843660 2358992765645225984 o

Zdroj: POPakademia

Plysaky pre Zazracne Deti 2019

Poslaním POPakademia je v prvom rade tvoriť programy pre všetky deti bez rozdielu, ktoré sú však vhodne prispôsobené aj pre deti s rôznymi špeciálnymi potrebami. Ide o programy, v ktorých kladieme dôraz na vrátenie rodičov deťom a deti do náručia ich rodičov spoločným programom pre nich.
Vytvárame vhodné prostredie, v ktorom deti nerozlišujú inakosť svojich rovesníkov. Snažíme sa o dosiahnutie InkluziaNaopak a naozaj sa nám to počas našich programov pre deti aj darí. Sme príkladom pozitívnej inklúzie v praxi.

Pomôžte nám prosím vyzbierať plyšové hračky a zároveň prosím podporte vyčistenie a distribúciu týchto plyšákov na transparentnom účte www.zazracnedeti.sk, aby sme mohli odovzdať  darované dobro od detí pre deti z najväčšej zbierky plyšákov Plysaky Pre Zazracne Deti ďalším deťom. Plyšáky je potrebné vyčistiť a zabaliť, aby boli vhodné aj pre deti v nemocniciach. Pomôžte nám prosím naučiť deti, že čo v živote dáš dostanes, a že darovaná láska si ich môže v ten správny čas nájsť späť. Nie len počas našich akcií pre deti a ich rodičov, ale aj keď prekonajú strach z vyšetrení. Naučme deti prosím chrániť prírodu formou recyklovania hračiek a posielania dobra ďalej v pre nich najzrozumiteľnejšej podobe - poslaného svojho tichého kamaráta plyšáka inému dieťaťu, aby vyčaroval ďalší úsmev a pozitívnu spomienku, keď prídu ťažké chvíle v ich malom-veľkom detskom svete. 

Podmienky zbierky:
Plyšáky musia byť vyčistené a zabalené v maximálnych 120 litrových vreciach, alebo poslané na zberné miesta v stredne veľkých krabiciach. Plyšové hračky je možné odovzdať jedine v termíne od 18.novembra do 29. novembra 2019.
Zberné miesta:

  • Dom kultúry Dúbravka
  • Dom kultúry Ružinov
  • Mestský úrad Stupava 

Bližšie informácie k zbierke:
Minulý rok sme vytvorili verejnoprospešný projekt charitatívneho a ekologického charakteru
Plysaky pre Zazracne Deti, ktorý priniesol úžitok a skvalitnenie života mnohých detí v SR. Pôvodne boli vyzbierané plyšáky určené pre deti s poruchou autistického spektra (PAS) v SR, ktoré mali získať počas našich programov pre ne. Podarilo sa nám však vyzbierať v priebehu 2 týždňov trvania zbierky cez osemtisíc plyšových hračiek. Pôvodne sme predpokladali s maximálnym počtom tisíc kusov. Vďaka tak veľkému počtu vyzbieraných plyšákov sme mohli vytvoriť najväčší plyšový Vianočný stromček v SR vystavený v Bory Mall v BA v decembri 2018, vďaka ktorému sme sa stali Slovenský Rekordman a potešiť tak všetky deti, ktoré poslali svoju plyšovú hračku do zbierky, či najväčšie plysove srdce ku kampani  NaModro so šťastím v srdci, a vďaka nemu môžme lepšie šíriť pozitívne informácie o deťoch s PAS počas našich inkluzívnych programoch pre deti a rodičov, či v školách. Naozaj sa nám podarilo vytvoriť prostredie pre "našu" InkluziaNaopak, kde majú prístup všetky deti a aj hendikepované deti, kde cítia podporu všetky rodiny a aj rodiny s hendikepovanými deťmi, prostredie v ktorom rovnako ako rodičia tak aj deti nevnímajú svoje odlišnosti a rešpektujú sa navzájom vďaka spolupráci, ktorá je nevyhnutnou súčasťou našich programov. Naše programy pre deti a rodičov, či pre školy musia byť tak dobré, aby o ne mali záujem všetky deti a ich rodičia, či školy.
Počas našich programov pre deti, dostávajú deti ako odmenu za vykonané dobro, zvládnutie zadanej úlohy, pri prekonaní strachu alebo len pre potešenie lebo sú v inom prostredí ako v domácom (nemocnice, psychiatrie, DSS, reedukačné centrá a podobne), plyšovú hračku. 

13.november je Svetový deň dobrosrdečnosti, ktorého podstatou je inšpirovať jednotlivcov k väčšej láskavosti a dobrosrdečnosti, prekonať hranice svojej kultúry, rasy, náboženstva a spojiť národy k vytvoreniu lepšieho sveta. A zároveň je to Deň Guinnessových svetových rekordov. Deň Guinnessových svetových rekordov sa oslavuje od roku 2005 a inšpiruje ľudí k pokusom o prekonanie rekordov.
Už tradične sa stáva tento deň aj dňom, kedy vyhlasujeme oficiálnu zbierku plyšových hračiek, z ktorých znovu vytvoríme rekordný plyšový vianočný stromček v mesiaci december v nákupnom centre Bory Mall a budeme znovu žiadať o zápis medzi Slovenské rekordy. Ten minuloročný plyšovy vianočný stromček mal výšku 4 metre a už teraz vieme, že ten tohto ročný bude o mnoho vyšší.

V mene všetkých našich detí vám úprimne ďakujeme.

Ďakujeme aj našim partnerom za spoluprácu. 

 

Napíšte komentár