20. 04. 2024 Marcel 12°C Prehánky

Interaktívna výstava Sea - Scientific Toy/More - vedecká hračka

25.05.2019 Autor: Petula , Foto: tribecskemuzeum.sk/
Termín: 08.06.2019 a ďalšie Mesto:Topoľčany Zdroj:stránka organizátora

vedecka hracka

Výstava jedinečným spôsobom demonštruje konkrétne prírodné zákonitosti, javy alebo technické fenomény. Tvorí ju súbor vedeckých hračiek a jednoduchých fyzikálnych experimentov, ktoré približujú alebo využívajú nejaký fenomén súvisiaci s morom či vodou. Výstava je zameraná edukatívne a interaktívne, vďaka čomu sa stane nezabudnuteľným zážitkom pre návštevníkom, osobitne pre deti. Prostredníctvom experimentovania a hry s vystavenými exponátmi ponúka možnosť spoznávať prírodné zákony, vlastnosti predmetov a vedeckých hračiek. Vytvára jedinečný priestor na hľadanie unikátnych prístupov k riešeniu problémov, rozvoj kreativity, i na odvahu pýtať sa.

Exponáty dopĺňa manuál s odborným opisom, návodom na manipuláciu a pozorovanie. V niektorých prípadoch je doplnený príbehom, ktorý súvisí s morom alebo hračkou. Na základe návodu fyzikálny experiment v princípe zhodný s vystavenou vedeckou hračkou (napr. hračka „tornádo vo valci“ a fyzikálny pokus „tornádo vo fľaši“) si návštevníci môžu vyskúšať aj v domácom prostredí.

Výstava je zapožičaná od OZ Vedecká hračka z Banskej Bystrice, ktoré sa tvorbe interaktívnych výstav venuje pod vedením Ing. Beaty Puobišovej (autorka výstavy). Je určená predovšetkým žiakom a pedagógom základných a stredných škôl, rodinám s deťmi staršími ako tri roky, ale najmä tým, ktorí sa radi hrajú, a pritom sa chcú aj niečo nové naučiť.

Kolektívnu návštevu je potrebné vopred rezervovať telefonicky na č. 038/5323253 alebo e-mailom: mpedagog@tribecskemuzeum.sk .

Napíšte komentár