29. 03. 2024 Miroslav 23°C Skoro jasno

Bicykluj a pomôž

17.05.2019 Autor: Zuzka, Foto: OC Eperia Prešov
Termín: 25.05.2019 Mesto:Prešov Čas:10.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
bicykluj a pomoz

Zdroj: OC Eperia

25. mája 2019 o 10.00 hod.sa pred hlavným vstupm do OC Eperia v Prešove  uskutoční slávnostné spustenie projektu Bicykluj za dobré skutky so sprievodným programom.

Jedno stojisko zdieľaných bicyklov nájdete aj pri našom NC.
Pre deti budú pripravené rôzne didaktické eko hry o separovaní odpadu a ochrane životného prostredia.  Počas podujatia si naši návštevníci budú môcť nakúpiť farmárske potraviny od regionálnych pestovateľov na farmárskych trhoch. Prebehne predstavenie projektu Greencubator - Bicykluj za dobré skutky, predstavenie OZ zapojených v projekte a spoločný prejazd mestom.

Ak k nám prídete na bicykli bude Vás čakať malé občerstvenie a môžete sa pripojiť k prejazdu mestom.

Viac o projekte Bicykluj za dobré skutky 
Projekt Bicykle za dobré skutky jedinečným spôsobom spája ľudí, ktorým nie je ľahostajný ich životný priestor, či už z pohľadu ekológie alebo spoločenského. Prostredníctvom vykonávania „dobrých skutkov“ dobrovoľnej pomoci občianskym združeniam venujúcim sa ekológii a tiež marginalizovaným skupinám obyvateľstva Prešova je možné získať kredity potrebné na jazdu bicyklami originálne nadizajnovanými prešovskými umelcami.
Projekt Komunitný „bajkšering“ v Prešove je založený na myšlienke podpory cyklistickej dopravy ako ekologickej alternatívy k existujúcej automobilovej doprave v meste Prešov. Bicykle budú na základe GPS údajov počítať objem ekv. CO2 ktoré cyklista ušetrí.
Užívatelia môžu formou dobrovoľnej pomoci združeniam, ktoré sú do projektu zapojené získať kredit, a pomáhať tak komunite. V prípade, že si užívateľ vyberie z ponuky dobrý skutok, vykoná ho a centrum združenia mu ho potvrdí, dostane na svoj účet kredit, za ktorý si môže “kúpiť“ paušál na bicyklovanie. Paušál už nemusí uhradiť.

Výzva Daruj bicigeľ 
Počet zdieľaných bicyklov plánujeme navýšiť a súbežne dopĺňať aj stojiská bicyklov. Chceme docieliť upcycling starých alebo nepoužívaných bicyklov, ktoré budú ľudia môcť odovzdať. V rámci projektu ich opravíme a zapojíme do nášho projektu systému. Všetky bicykle sú umelecky upravené skupinou ARTCRIME a ich dizajn predstavuje rozpoznateľnú a jedinečnú súčasť estetiky mestského priestoru. Stojany na bicykle sú rovnako ako samotné bicykle kreatívnym umením z odpadu. Všetko čo na stojanoch nájdete, je odpad, ktorému sme dali šancu, ešte poslúžiť krásnemu účelu. Stojany obsahujú aj používateľské informácie.

 

Napíšte komentár