19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Jarný deň otvorených dverí 2019 v kúpeľoch Smerdžonka

02.05.2019 Autor: Zuzka, Foto: Kepele Smerdžonka
Termín: 19.05.2019 Mesto:Červený Kláštor Čas:- Zdroj:stránka organizátora
smrdzonka

Zdroj: kúpele Smerdžonka

19. mája 2019 sme si pre všetkých návštevníkov prichystali Jarný deň otvorených dverí

Pri návšteve môže každý využiť lekárske konzultácie, rôzne vyšetrenia, rady a tipy od fyzioterapeuta ako správne zaťažovať pohybový aparát a kĺby v každodenných situáciách. Taktiež absolvovať zaujímavé merania v spolupráci so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou či zúčastniť sa prednášky o prevencii onkologických ochorení s odborníkmi z občianskeho združenia ZDRAVÁ ŽENA, ktorej súčasťou bude aj diskusia a otázky sú vítané.
V tento deň nazriete do našich kúpeľov o čosi viac aj prostredníctvom prehliadok s výkladom o histórii, súčasnosti i o plánoch do budúcnosti. Taktiež si budú všetci návštevníci môcť vyskúšať UNIKÁT v širokom okolí – vonkajšiu KNEIPP terapiu a BALANČNÝ chodník. Kneipp terapia je vodoliečebná otužovacia procedúra založená na pôsobení rozdielu tepla a chladu. Prechod cez vodu plynule nadväzuje na balančný chodník. Účinok chôdze na boso po rôznych druhoch povrchu spočíva v stimulácii receptorov (nervových zakončení) chodidla a následnej reflexnej reakcii svalov celého tela.
Vstup je voľný a teda prehliadky kúpeľov a areálu, konzultácií s lekármi, vyšetrení materských znamienok, spirometrického vyšetrenia, rôznych meraní, praktických ukážok na amfiteátri a prednášky s diskusiou sa môžete zúčastniť ZADARMO.

PROGRAM DŇA

  • od 9.30 a od 12.30 hod. - začiatok prehliadky na recepcii DOMU ZDRAVIA prehliadka kúpeľov a areálu s výkladom, absolvovanie Kneipp terapie s balančným chodníkom

  • od 8.00 do 11.30 a od 12.00 do 16.00 hod. - v kožnej ambulancii DOMU ZDRAVIA konzultácie s lekárom a vyšetrenie materských znamienok

  • od 8.00 do 11.30 a od 12.00 do 16.00 hod. - v pľúcnej ambulancii DOMU ZDRAVIA konzultácie s lekárom a spirometrické vyšetrenie

  • od 11.00 do 15.30 hod. – na 2. poschodí v Kongresovej sále DOMU ZDRAVIA analýza ľudského tela*, nácvik správnej techniky čistenia zubov, merania: tlaku, BMI a celkového cholesterolu v spolupráci so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou *(% telesného tuku, obsah vody v tele, hodnota viscerálneho tuku, podiel minerálov v tele, objem svalového tkaniva, odhad biologického veku)

  • od 11.30 hod. - na 1. poschodí v Kongresovej sále DOMU ZDRAVIA Prevencia onkologických ochorení: prsníky,  koža a dýchacie cesty Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD. a PhDr. Erika Zámečníková Odborná  prednáška so špecialistom, ktorý  sa dlhodobo venuje diagnostike, liečbe a prevencii v odbore Onkológia.

  • od 14.00 hod. na amfiteátri v areáli kúpeľov Chodíme hore dole alebo sem a tam? Dostaňte gravitáciu pod kontrolu! Mgr. Marián Jendrichovský, PhD.
  • o 16.30 hod. slávenie sv. liturgie
  • počas celého dňa zľava 30 % na liečebné a relaxačné procedúry

Napíšte komentár