18. 04. 2024 Valér 12°C Prehánky

Banské legendy ožívajú

23.04.2019 Autor: Zuzka, Foto: Slovenské opálové bane
Termín: 04.05.2019 Mesto:Červenica pri Prešove Čas:10.00 -17.00 hod. Zdroj:stránka organizátora
banske legendy

Zdroj: Slovenské opálové bane

Preneste sa s nami do tajomného sveta baníkov!

V sobotu 4. mája 2019 ožijú v areáli Slovenských opálových baní pred štôlňou Jozef staré banské legendy!

Miesto konania: Priestor pred štôlňou Jozef
Parkovanie: pohodlné a bezplatné

Len v tento deň si budete môcť pozrieť špeciálnu prehliadku opálových baní s rozprávaním o známych aj menej známych banských legiendách. Spolu s vami odhalíme aj krásnu sochu víly Libanky.

Poznáte Goldschmidtov poklad? A viete, že naozaj existuje? Starí baníci hovoria o indíciách, nachádzajúcich sa v okolí Prešova, ktoré k nemu majú viesť, no zatiaľ sa ho nikomu nepodarilo nájsť. Čo robí svätá Barbora v podzemí? Kto bol Šimon a prečo víla Libanka dodnes blúdi chodbami podzemia? Sú permoníci zlí alebo dobrí? Má duch podzemia naozaj moc nechať ľudí zablúdiť v opálových chodbách? Aké hlasy počuli a čo neobvyklé videli v banských chodbách baníci aj návštevníci? A prečo je občas v niektorých chodbách cítiť vôňu sviečky?

Program si pre vás pripravili divadelníci z divadla Etudy. Naživo vám predstavia najznámejšiu banskú legendu Slovenských opálových baní. Na tradičnú ľudovú nôtu zaspieva a zatancuje ľudový súbor Šarišan.

Užite si kultúrny program pred štôlňou Jozef alebo si vychutnajte neobyčajný výklad priamo v bani. Rezervujte si vstupy ešte dnes.

Cena vstupného do bane počas tejto akcie: dospelý 10€, dieťa od 3 do 12r. 5,50€
Vstup na program pred baňou je bezplatný.



Napíšte komentár