19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Rozprávková nedeľa - Mestské divadlo Trenčín: Žabiatko

11.03.2019 Autor: Danka, Foto: mckmalacky.sk
Termín: 17.03.2019 Mesto:Malacky Čas:17.00 Zdroj:stránka organizátora
zabiatko

Zdroj: mckmalacky.sk

Po viacerých úspešných projektoch pre deti (Môj macík, Mrázik, Baltazár Banán, Pirátske minidisco) sa Mestské divadlo Trenčín rozhodlo oživiť dramatizáciou slovenskú klasiku pre deti od „tety“ Ľudmily Podjavorinskej Žabiatko.

Autor hry Matúš Bachynec si túto predlohu vybral z mnohých dôvodov. Za všetky menujme aspoň hravosť, pozitívny vzťah detí k rozprávkovým zvieratkám ako sú myšky, žabky a pod. a najmä fantastický inšpiratívny potenciál, ktorý sa stal štartérom ďalšej tvorby v aspekte tanečnom, riekankovom, hravom a pod., ktoré sú pre deti v divadle veľmi dôležité.

Predstavenie je vtipné a interaktívne. Deti s nami spievajú, učia sa jednoduchú riekanku s ukazovačkou a prežívajú nachádzanie a strácanie domáceho zvieratka mladými vodníkmi. Hra predstavuje vodníčatá ako veselé, neposedné deti, ktoré ľúbia svoju rodinu, ale predsa len potrebujú domáce zvieratko, lebo „všetky hry na svete už poznajú.“ Učia sa o domáceho miláčika starať a najmä vychádzať spolu pri tejto starostlivosti. Zistia, že medziľudské vzťahy sú najdôležitejšie. Keď sa pohádajú, žabiatko im ujde. Nakoniec ho s pomocou detí znovu prilákajú.

Dĺžka podujatia: 50 minút

Dátum: nedeľa, 17. 03. 2019
Miesto: Kino Záhoran, Hviezdoslavova 3, Malacky

 

Napíšte komentár