24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Pokus o slovenský rekord

23.10.2018 Autor: Zuzka, Foto: PSK Aréna
Termín: 30.10.2018 a ďalšie Mesto:Prešov Zdroj:stránka organizátora

psk

Druhé narodeniny PSK Arény sa budú niesť v znamení pokusu o slovenský rekord
 
Akcia je prístupná širokej verejnosti, ktorá sa tak môže stať súčasťou rekordných pokusov, a popri tom využiť jedinečnú možnosť zakorčuľovať si celých 24 hodín úplne zadarmo.

Do akcie sa môže zapojiť každý jednotlivec, deti, študenti a široká verejnosť. Zaregistrovať sa môžu aj rôzne organizácie a skupiny, ako napríklad školy, škôlky, súkromné firmy, športové družstvá či športové kluby.
Dvadsaťštyrihodinovka štartuje v pondelok 29. októbra o 19.18 hodine.
Spoločne sa pri nej pokúsime prekonať dva slovenské rekordy - v počte nakorčuľovaných kilometrov a v počte zúčastnených korčuliarov. Kým v prvom prípade budeme prekonávať vlastný rekord z minulého roka (11.447 odjazdených kilometrov), v tom druhom sa musíme pokúsiť uchmatnúť prvenstvo Košičanom. Tých sa pri rekordnom pokuse v roku 2016 zišlo 1.610, čo je iba o 45 korčuliarov viac, ako minulý rok zaznamenal Prešov.

Záver podujatia je symbolicky naplánovaný na 30. októbra o 19.18 hodine, teda v deň, kedy si sviatkom pripomíname 100. výročie založenia prvej Československej republiky, a v čase, ktorý symbolizuje rok jej vzniku.
Rovnako ako sa vtedy zjednotili dva národy v mene spoločných ideálov, chceme aj my spojiť všetkých Prešovčanov v mene rekordnej myšlienky. 

Vstup na 24-hodinovku, samotné korčuľovanie a taktiež teplý čaj na zohriatie je pre účastníkov prešovského pokusu o rekord zadarmo.
Každý účastník od nás obdrží drobný suvenír, ktorý mu bude pripomínať, že sa stal súčasťou pokusu o slovenský rekord.

Na priebeh korčuliarskej 24-hodinovky budú dohliadať dvaja komisári zo Slovenských rekordov. Všetky údaje budú prenášané na veľký monitor vo vstupnej hale. Každý účastník tak získa presnú informáciu nielen o svojom výkone, ale tiež o aktuálnom počte účastníkov a odjazdených kilometroch. Jednou z podmienok splnenia a potvrdenia rekordu je, aby počas 24 hodín bol nepretržite na ľadovej ploche aspoň jeden korčuliar. My však veríme, že ich aj v nočných hodinách bude viac. 

Napíšte komentár