26. 04. 2024 Jaroslava 13°C Polooblačno

Teatro Tatro: Červená čiapočka

12.09.2018 Autor: Externý prispievateľ, Foto: Teatro Tatro
Termín: 23.09.2018 Mesto:Banská Bystrica Zdroj:stránka organizátora

rsz foto collavino 0910

Červená čiapočka je jednou z najznámejších svetových rozprávok a straší deti už viac ako dvesto rokov. Počas nášho predstavenia sa diváci ocitnú v divokom svete rozprávok, v nudnom lese plnom nudných zvieratiek, ale aj vo svete, kde áno nie je vždy áno, a nie nemusí byť nie. A mucha nemusí byť mucha.

Červená čiapočka je prvým titulom nového komorného priestoru – Teatro Tatro Štúdio a je určená pre deti od 4 rokov.

Nezávislé profesionálne divadlo Teatro Tatro funguje ako voľné zoskupenie hercov, režisérov, výtvarníkov a nadšencov oddaných divadlu. Súbor vždy hľadal slobodu v tvorbe, či už v tradičných priestoroch alebo pri posúvaní hraníc divadla na ulicu. Cez projekty v maringotkách sa postupne dostal k etape vlastného cirkusového šapito, v ktorom sa dajú inscenovať aj dramaturgicky, výtvarne a herecky náročné kusy. Posledným prírastkom je komorný priestor malého stanu, ktorý je schopný cestovať aj tam, kde divadlo bežne nebýva – na lúky, na opustené pozemky, do parkov, na námestia, ale aj na školské dvory.

Teatro Tatro sa kontinuálne venuje tvorbe pre detského diváka. Tvorcovia apelujú na potrebu múdreho divadla pre deti už vo veku, kedy sa im vytvára hodnotový systém a vkus, ktorý zostane na celý život.

Kedy? nedeľa 23. septembra 2018 o 15.00 a 17.00 hod.
Kde? Záhrada - Centrum nezávislej kultúry, Námestie SNP 16, 974 01 Banská Bystrica
Vstupné? 4/6 €


Rezervácia: zahradacnk@gmail.com (rezervácie si vyzdvihnite najneskôr pol hodinu pred začiatkom predstavenia, inak budú posunuté do predaja)


Napíšte komentár