16. 04. 2024 Dana/Danica 11°C Dážď

Ružinovské hodové slávnosti 2018

26.08.2018 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 30.09.2018 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

Mestská časť Bratislava - Ružinov a Cultus Ružinov pozývajú všetkých Ružinovčanov na tradičné Ružinovské hodové slávnosti, ktoré sa uskutočnia v dňoch 29. a 30. septembra 2018. 

40012170 2216261445285763 6892325433698680832 n


Program

  • 29.09.2018 - sobota
    Hlavný program v Parku A. Hlinku otvorí Dušan Pekár - starosta Ružinova so zástupcami partnerských miest. Nasledovať bude koncert Ac/Dc revival Bratislava, ako aj vystúpenie Tomáš Botló ( Official ), známeho zo show Česko Slovensko má talent. Jeho hudba spája rómske melódie s džezom, latinom, flamengom, funkom či popom. Podvečer vystúpi jedna z najlepších orchestrálnych zoskupení Cigánski Diabli-Gypsy Devils, ktorá prinesie originálne nové virtuózne skladby a jedinečné aranžmány a to s nesmiernou dávkou temperamentu. Vrcholom večera bude koncert slovenskej pop-music, speváčky - skladateľky a multinásobnej držiteľky hudobných ocenení naprieč viacerými hudobnými žánrami Jana Kirschner (official page). 

    Ružinovčania sa môžu taktiež tešiť na tradičnú Ružinovskú cykločasovku, súťaže pre rodiny s deťmi, ako aj na Krúžkovanie Ružinova 2018, kde sa na jednom mieste budú prezentovať organizácie, združenia, školy, tanečné súbory, športové kluby, seniorské centrá a iné subjekty z Ružinova, ktoré po celý rok ponúkajú voľnočasové aktivity. 
    Pred DK Ružinov je pre návštevníkov pripravená Ľudová hudba Ružinovčan, kolotoče a hodová diskotéka. 
  • 30.09.2018 - nedeľaNedeľný program začne slávnostnou hodovou sv. omšou v Kostole sv. Vincenta de Paul. Nedeľný kultúrny program bude pokračovať príhovorom zástupcov cirkví, ktoré pôsobia v Ružinove. Divákom sa ďalej predstavia talentovaní žiaci z ružinovských škôl ako aj Folklórny súbor Karpaty. Na hlavnom pódiu sa diváci môžu tešiť na akustický koncert kapely Kornel Kadlubiak exGravis, ktorý naspieval hity Skúšky z lásky, Júlia, či Zapni rádio. Večerný program zaháji kráľovná československého popu, Dara Rolins. Finále hodov bude patriť najlepšej a najuznávanejšej srbskej dychovej kapele Boban Marković Orkestar. Práve tento Orkestar hral na soundtracku filmov režiséra Emira Kusturicu "Arizona Dream" a "Underground". Na svetoznámom festivale Guča festival - Dragačevski sabor trubača dychovej hudby v srbskej Guči, kam každoročne mieria státisíce divákov, získali radu prestížnych ocenení (Boban Marković je jediný v histórii, kto získal od všetkých členov poroty najvyššie známky, preto sa zo svojho rozhodnutia odvtedy súťažnej časti nezúčastní). 
    Pred DK Ružinov je pre návštevníkov pripravený koncert skupiny Salamander, kolotoče a hodová diskotéka.

Napíšte komentár