19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Autorské čítanie knižky

23.07.2018 Autor: Laura , Foto: mestskakniznica.sk
Termín: 30.07.2018 Mesto:Bratislava Čas:15.00 Zdroj:stránka organizátora

ruzenka

Autorka knihy Šípkové Růženky naruby Diana Kutilová s Malou akadémiou správneho stravovania detí v Bratislave vás pozývajú dňa 30. júla 2018 o 15:00 hod. na kultúrno-edukačné podujatie venované problematike detí s celoživotným ochorením diabetes mellitus do letnej čitárne U červeného raka pod Michalskou bránou.

Diana Kutilová z Českej republiky v Bratislave predstaví svoju knihu Šípkové Růženky naruby. Rozpráva príbeh malého dievčatka, ktoré sa musí naučiť žiť so svojou chorobou - diabetom. Námet knihy vychádza zo skutečného života autorky, ktorej dcéra ochorela na diabetes prvého typu. „Bola by som šťastná, keby knižka pomohla v rodinách, ktorých sa diagnóza dotýka v každodenom živote. Ostatným, ktorí majú to šťastie a sú zdraví, otvorí pohľad na život detí, ktoré nemôžu žiť bez každodennej dávky inzulínu,“ uviedla Diana Kutilová.   

Súčasťou podujatia bude aj edukačný program a prezentácia dobrovoľníckeho projektu Klaudie Šugrovej Malá akadémia správneho stravovania detí s partnerskou Farmou Kameničany, ktorá podujatie podporí sladkými cherry paradajkami. V rámci kultúrneho programu sa predstavia mladé talenty s hudobnými vystúpeniami. Akcie sa zúčastnia i partnerské občianske združenia z dia komunity a odborníci na tému autoimunitného ochorenia diabetes mellitus I.

Program podujatia:
Literárny program: Autorské čítanie z knižky Šípkové Růženky naruby, Diana Kutilová a dia deti
Kultúrny program: Míša Mervartová, Nela Třetinová, Zuzka Hercegová a Jarino Džaro Franc
Edukačný program - konzultácie: MUDr. Slávka Kalinová, PhD, Mgr. Klaudia Šugrová, MHA
Partnerské občianske združenia: NCD Nitra, SPIŠIAČIK, DIABRATISLAVA, DIAŽACA, DIAŽIL
Čestný hosť: Doc. MUDr. Jozef Michálek, CSc.

Dátum a miesto konania: 30. júla 2018 o 15:00 hod., Letná čitáreň U červeného raka, Michalská 26, Bratislava

Napíšte komentár