19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Vyhliadková veža Bojnice - Čajka v oblakoch

Autor: Vyhliadková veža Bojnice, Foto: FB Vyhliadková veža Bojnice oficiálna stránka
Adresa:48.785821,18.564625 Bojnice Telefón:+421 951 130 178, +421 46 511 61 02 E-mail:kulturakupelebojnice@gmail.com www:stránka organizátora
Hodnotenie:

VYHLIADKOVÁ VEŽA Bojnice – Čajka v oblakoch dostala unikátne pomenovanie nakoľko sa so svojou výškou 30 m v nadmorskej výške 500 m n m. takmer dotýka oblakov. Nachádza sa medzi korunami stromov nad mestom Bojnice a poskytuje nezabudnuteľný výhľad na Bojnický zámok, mesto Bojnice, mesto Prievidza i Rudniansku dolinu, pohorie Vtáčnik a okolité obce okresu Prievidza.

Vyhliadková veža je postavená z oceľovej konštrukcie a drevenej lávky s pohodlným stúpaním 6%. Bezbariérový prístup ponúka príjemnú prechádzku pre rodiny s malými deťmi, s kočíkmi aj pre invalidné vozíky. 
Súčasťou Vyhliadkovej veže je i tobogan, ktorým sa návštevníci môžu spustiť z vrcholu veže nadol. 

Okrem samotnej veže nájdete v našom areáli aj Tarzaniu, ktorej súčasťou je lanová dráha pre malých aj veľkých, 3D bludisko, lezecká stena aj zoskok z plošiny, Šmolko domčeky, detský zábavný park s preliezkami, trampolínami a hojdačkami, drevený hrad s tobogánom, zmrzlinový Šmolko-stánok, reštauráciu i bufety s občerstvením. V areáli sa nachádza i prírodný amfiteáter, kde sa premietajú rozprávky a konajú sa vystúpenia pre deti.

Vyhliadková veža je za priaznivého počasia otvorená celoročne. Krásny výhľad si takto môžete vychutnať v každom ročnom období.

Počas turistickej sezóny premáva z parkoviska od Kúpaliska Čajka VLÁČIK - Kúpeľný expres až hore k Vyhliadkovej veži. Je možné zakúpiť si jedno- alebo obojsmerný lístok. 

CENNÍK 2023

VYHLIADKOVÁ VEŽA:

Dospelý - 11€
Dieťa (4-15r.) - 9€
ZŤP - 9€
ZŤP sprievod - 9€
ZŤP dieťa - 5€
Tobogan - 2€
Magnetka - 3€ 

TARZANIA:

Veľká trasa (od 160cm) – 11€
Malá trasa (do 160 cm) –   6€ (dieťa)

3D BLUDISKO / LEZECKÁ STENA / ZOSKOK Z PLOŠINY (8 m)

Dospelý – 11€
Dieťa (4-15r.) – 6€

VLÁČIK – KÚPEĽNÝ EXPRES:

Jednosmerná jazda

  • Dospelý - 4,50€

  • Dieťa (4-15r.) - 3€

Obojsmerná jazda

  • Dospelý - 9€

  • Dieťa (4-15r.) - 6€

DINONO Bojnice - park dinosaurov

1.7.2022 sme pre vás otvorili jeden z najväčších dinoparkov v Európe. V priebehu roka nám k pôvodným 55 dinosaurom pribudli ďalší... Uprostred lesa, s rozlohou 7 ha, nájdete viac ako 120 dinosaurov v životnej veľkosti. Nielen krásne prírodné prostredie, ale aj pohyb či rev dinosaurov dotvárajú atmosféru dávnej prehistorickej doby.

DINONO Bojnice sa nachádza v areáli Vyhliadkovej veže Bojnice, cca 3 km od centra Bojníc. Prechádzka medzi dinosaurami je vhodná aj pre kočíky a invalidné vozíky. Vstup je povolený aj so psíkom, ak bude zabezpečený náhubkom a vôdzkou.

 

CENNÍK 2023

DINONO Bojnice:

Jednotné vstupné (4-99r.) - 10€ 
Dieťa (0-3r.) – zadarmo

PARKOVISKO je spoločné pre Vyhliadkovú vežu aj pre Dinono park. Nachádza sa hneď vedľa hlavnej cesty pri vstupe cez rampu do areálu Čajka v Oblakoch, oproti Autokempingu.

Je vzdialené približne 10 minút chôdze po chodníku k areálu Vyhliadkovej veže. Vyhliadkovú vežu ľahko nájdete na google maps s označením Vyhliadková veža Bojnice - Čajka v oblakoch.

PARKOVISKO je otvorené denne od 7,00 do 18,00h., v letných mesiacoch do 20,00h.

Cenník parkovného:

1 hod. 3€
2 hod. 6€
3 hod. 9€
celý deň 12€

K Vyhliadkovej veži sa možno dostať aj pešo po žltej turistickej značke z Kúpeľov Bojnice okolo Bojnickej kalvárie. Prechádzka trvá približne 30 - 40 min. cez les alebo po asfaltovom chodníku.

Mapa: N 48° 47′ 8″ E 18° 33′ 54″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Slavka 13.05.2019, 16:57

    Dobry den, aj ja som Bojnicanka a uprimne povedane, ked sa pozriem z okna obyvacky na tu zeleznu opachu, chce sa mi plakat. Do kupelov uz ani nechodim..... z toho betonu, asfaltu a holej plane po krasnych velkych stromoch, by mi asi puklo srdce. Mozno to tu nadchne ludi, ktori nevedia, kolko zelene padlo za obet tymto komercnym "nadheram". Je smutne, ze dnes sa da predat skoro cele mesto vratane okolitych hor

  • Vojto 09.05.2019, 12:23

    Vyhliadka je veľmi pekný zážitok v tom, že vidno les z hora ten pohľad na vrcholky stromov je úžasný. Ďalšie plus je, že sa tam dá ísť s kočíkom. Negatívna je cena 8€ za dospelého je extrém... Ďalšie negatívum je, že lístok na tobogán sa nedá kúpiť hore, ale musíte si ho kúpiť dole v pokladni. Včera sme boli aj na koncerte Fíhy a na akcii ponúkali 1 porciu gulášu za 5€. Suma sumárum, na vyhliadkovú vežu sa chcem určite ešte niekedy v živote vrátiť, ale nebude to bežná zastávka rodiny pri návšteve ZOO, alebo kúpaliska (ktoré majú porovnateľné vstupné) a jedlo si určite prinesiem so sebou...

  • Mirka 12.04.2019, 19:04

    Uplne super,krasne,cena vstupneho pasuje.investor to nepostavil zadara,a je uz len z mala podnikateľou ktorý robia stale nové projekty.Bojnice su nádherné,a všetko čo knim patrí,ceny primerané.chce to ale viac reklamy v zahraničí..a komu sa nepáči a preratava,je vždy kopec inych možností.

  • Jozef 04.04.2019, 13:36

    Dovoĺte mi napisať par riadkov.Veĺmi sa divím ako moze niekdo kritizovať snahu niečo pre ĺudí prospešné urobiť.Veď už ten zamok neni tak atraktivny ako bol kedysi.Móžeme GR kupeĺov len veĺmi ďakovat že tu zveĺaduje celé kúpele a okolie.Keby jeho nebolo tak by boli kúpele a okolie zaostale ako to bolo inokedy.Mesto nerobi pre turizmus absolutne nič.A GR kupelov to nerobi pre seba ale pre ĺudí.Patrí mu veĺka vďakaTuristi ktorí pridu do Bojníc sú milo prekvapení ake veĺke zmeny sa v kupeĺoch porobili.Tej občianke z Bojníc iba toĺko,pani prebuďte sa a otvorte si oči apozerajte ako sa menia Bojnice.Choďte do iných kupeĺnych miest a porovnajte.Potom kritizujte.Ďakujem pán GR kupelov že sa snažíte robiť všetko pre blaho navštevnikov kúpeĺov.A keď sa niekomu vidí cena vstupneho vysoká, tak nech ide sa pozrieť aj do iných lokalít kde maju podobne vyhliadkove veze potom uvidí.A tá konstrukcia nebola zadara ale niekdo to musel zafinancovať a nie malými peniazmi.Tak iba toĺko.

  • miriam 20.02.2019, 14:06

    Navštívili sme vyhliadku cez týždeň, aby sme sa vyhli náporu ľudí. Prostredie je tam krásne, avšak už pri výstupe z auta bolo cítiť smrad z výfukových plynov, keď sme vyšli k samotnej veži - cca 10 minút, všade panoval čulý stavebný ruch. Zakúpili sme si lístky a cca po jednej minúte sme sa vrátili na pokladňu a požiadali o vrátenie vstupného. Dohrčali tam totižto ťažké nákladné autá a bagre a smrad a hluk boli neúnosné. Dúfam, že pani pokladníčka nemusela vrátiť majiteľovi peniaze z vlastného, tešila som sa, že som odtiaľ preč, našťastie deti neprotestovali. Išli sme sa teda okúpať ale Jánov bazén nefungoval a ten druhý je od pätnásť rokov,a jazierko, ktoré bolo zadarmo pre verejnosť je už oplotené. Zo všetkého len ryžovať a všetko vydrancovať treba...

  • Štefan 27.01.2019, 20:43

    Oveľa krajší - prirodzený - výhľad na ten istý rozsah okolia Prievidze poskytuje - zadarmo - iba 4km. vzdialená hrádocká skala nad mestskou časťou Prievidze Hradec. Pohľad na vyčnievajúce monštrum rozhľadne na horizonte za Bojnicami pri pohľade od Prievidze, je otrasný! Cieľ, zvýšiť návštevnosť Bojníc aj prostredníctvom rozhľadne je naprosto neželateľná služba, lebo Bojnice sú už za súčasného stavu neúnosne preľudnené turistami, čo znehodnocuje kvalitu života ich obyvateľov.

  • Violka 02.12.2018, 14:23

    Vyhliadka celkom pekná, ale nekresťanské ceny. Keď ide 4-členná rodina a deti sa chcú aj spúšťať na tobogáne, zaplatia veľa. Všetci chcú hneď zbohatnúť, ale keby znížili cenu, pritiaho by to určite viac ľudí. Výhoda, dostupnosť aj s kočíkom.

  • Robo 14.09.2018, 22:26

    Ja sa chystám tiež, ale ako tu píšete o cenách, strašné niečo:-( ....nenažranci

  • Milan 03.09.2018, 22:12

    Stavenisko za 8e:-D Vsade bagre a nakladne auta.Este ze sa da ist na tu vasu srandu zadarmo a to cez tie srandovne bielo cervene pasky.Nenazranost

  • Klaudia 30.08.2018, 10:21

    Na vyhliadku sme sa dnes chystali ale nepojdeme....ceny su nehorazne premrstene,nepojdeme uz len z principu...Slovaci by uz konecne mali prestat podporovat takychto nenazrancov ktorym ani zdaleka nejde o rozvijanie a podporu SR.Iba o rozvijanie vlastneho konta.....

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár