19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Stredoveká prešovačka 2018

27.04.2018 Autor: Claudinka, Foto: regiontirnavia.sk
Termín: 31.08.2018 Mesto:Trnava Čas:15.00 - 21.00 hod. Zdroj:stránka organizátora

Stredoveka presovacka title4 1920x663

Otváracie podujatie vinárskej a medovinárskej sezóny, jedinečné svojho druhu na Slovensku, ktoré prostredníctvom hraných scénok zo života vinárov priblíži dávnu, ale slávnu históriu vinárstva a vinohradníctva v regióne Trnava.

Šliapanie hrozna v kadi bosými nohami krásnych dievčat, dobová hudba a ochutnávka vín vytvoria jedinečnú atmosféru Stredovekej prešovačky na Nádvorí trnavskej radnice. Tradícia vinárstva a vinohradníctva v regióne Trnava ožije prostredníctvom hraných scénok zo života vinárov, ktorí vás uvedú do tajomstiev zberu hrozna a výroby vína, kedysi tu dôležitej obchodnej komodity.

Prostredníctvom hraných scénok sa prenesiete na chvíľu do minulosti a dozviete sa čo to zo života vinárov a vinohradníkov. Nebude chýbať ani historická hudba, šliapanie hrozna, prešovanie či bábkové divadlo pre deti. Pripravené sú aj súťaže pre malých i veľkých v duchu vinárskej tématiky.

Chýbať nebude ani ochutnávka vín, o ktorú sa postarajú významné vinárstva regiónu Trnava, ocenené viacerými medailami zo svetových súťaží.

Tešiť sa môžete na lokálne vinárstva, ktorých vína budete môcť ochutnať v stánkoch na nádvorí, takisto aj medovinku limonády či vínne miešané nápoje. Hladný nezostane nikto a tiež sa nemusíte báť o svoje ratolesti či šoférov. Každý návštevník si príde na svoje, takže brány nádvoria trnavskej radnice budú otvorené naozaj pre všetkých.

Dátum a čas konania:
31. augusta 2018 | 15:00 - 21:00 hod.

Napíšte komentár