16. 04. 2024 Dana/Danica 11°C Dážď

Levické poľovnícke dni 2018

25.04.2018 Autor: Petula , Foto: levickepolovnickedni.sk
Termín: 29.04.2018 a ďalšie Mesto:Levice Zdroj:stránka organizátora

levicke polovnicke dni 2018 plagat web3Tento ročník sa uskutoční na zimnom štadióne v Leviciach, ktorý poskytuje dostatok miesta na všetky plánované aktivity.

Na programe bude seminár, v prípade aktuálnosti aj s workshopom, medzinárodný festival filmov, výstava Príroda okolo nás, chovateľská prehliadka trofejí, majstrovstvá Slovenska juniorov vo vábení zveri, výstava literárnej a výtvarnej súťaže detí a mládeže, prezentácia terénnych vozidiel, lesnej a záhradnej techniky,  ukážky poľovníckych signálov, vábenia, práce sokoliarov, rezbárov, gravírovania zbraní lukostreľby, súťaž o naj bradu, súťaž o naj klobúk, hod flintou do žita, prezentácia plemien poľovných psov, činnosti klubov mladých priateľov poľovníctva, nebudú chýbať súťaže a atrakcie pre deti. K dispozícii bude laserová strelnica a nebudú chýbať poľovnícke predajné trhy.

Program

VÝSTAVA „Poľovníctvo a príroda“

od 27. do 29. apríla 2018 v priestoroch zimného štadióna v Leviciach. Na výstave budú, okrem preparátov zveri a živočíchov, vystavené aj trofeje ulovené v predchádzajúcej poľovníckej sezóne v okrese Levice. Slávnostné otvorenie LPD sa uskutoční 27. apríla o 09.oo hod. Verejnosť je vítaná na výstave od 27. do 29. apríla v čase od 9.oo do 18.oo hodiny.

Odborný seminár „Aktuálne problémy slovenského poľovníctva“

dňa 27.apríla so začiatkom o 10.oo hod. Témy: Zákon o polovníctve, Africký mor ošípaných, Šakal zlatý. Vstup na seminár je voľný.

Lesníci a poľovníci deťom

27.apríla medzi 10.oo a 15.oo hod. sa môžu deti formou hier a súťaží v priestoroch v okolí zimného štadióna zoznámiť s lesom, prírodou, poľovníctvom, sokoliarmi, lesničiarmi, vábničiarmi, kynológmi a lesníkmi.

Slávnostné vyhodnotenie medzinárodného festivalu filmov s tematikou Poľovníctvo a príroda bude 27. apríla o 15.00 hod.

Súťaž výtvarných a literárnych prác „Príroda očami detí“

Môžu sa jej zúčastniť žiaci ZŠ z okresu Levice. Kresby a literárne príbehy je potrebné doručiť do 10. apríla 2018 do kancelárie OPK, Dopravná 14, Levice. Slávnostné vyhodnotenie súťaže sa uskutoční 27. apríla o 16.30 hod.

POĽOVNÍCKO PREDAJNÁ VÝSTAVA

Od 27. apríla do 29. apríla v priestoroch a v okolí zimného štadióna v Leviciach budú mať možnosť návštevníci Levických poľovníckych dní absolvovať prehliadku, vyskúšanie a zakúpenie zbraní, streliva, poľovníckej optiky, oblečenia a obuvi ako i doplnkov a darčekov.

Napíšte komentár