19. 03. 2024 Jozef 11°C Skoro jasno

Folklórny Marec vo Forume

14.03.2018 Autor: Zuzka, Foto: OC Fórum
Termín: 25.03.2018 a ďalšie Mesto:Poprad Zdroj:stránka organizátora

marec vo forume

Nechajte sa inšpirovať ľudovou tvorbou – Folklór vo Forume

Folklór a ľudová tvorba majú na Slovensku dlhú tradíciu. Výnimočné dedičstvo národa sa storočia presúva z generácie na generáciu a je pýchou nás všetkých. Vzory, ktoré preveril čas, poskytujú originálne inšpirácie aj pre módnych tvorcov a tak sa prenášajú aj do dnešnej módy. Mesiac marec je preto v našom centre venovaný téme folklór.

V termíne od 16. marca do 3. apríla 2018  bude vo Forume inštalovaná výstava unikátnych slovenských ľudových krojov Železiar. Bohatá ponuka obsahuje kroje z rôznych kútov Slovenska a okrem tradičných dámskych strihov vaše oči potešia aj kroje pre pánov a pre deti.

V sobotu 17.marca program výstavy obohatia tvorivé dielne s ÚĽUV om v čase od 14:00 do 18:00 hod.
Tie budú vzhľadom na termín zamerané na Veľkú noc.  Zasvätíme Vás do tajov zdobenia vajíčok, prípravy ozdôb zo šúpolia a tí zručnejší si určite radi vyskúšajú hrnčiarstvo. Samozrejme myslíme aj na najmenších a pre deti bude pripravená detská verzia tvorivých dielni od 15.00-18.00 hod.

Tvorivé dielne : zdobenie medovníkov, práca s drôtom, olejomaľba, drevorezba, zdobenie drevených kraslíc vypaľovaním, dlabanie dreva dlátkom, kreslenie slovenského ornamentu, kovotepectvo, zdobenie kraslíc technikou falošný patchvork, maľovanie na sklo, pletenie korbáčov z vŕbového prútia.

Na posledný víkend v mesiaci sú naplánované tradičné Dni Originality – exkluzívna predajná výstava, kde sa spája DIZAJN, UMENIE A REMESLÁ.  24. a 25. marca nájdete vo Forume skupinu remeselníkov, ktorí vám radi ukážu svoje zručnosti a ak budete mať chuť môžete si od nich zakúpiť originálne výrobky. 

 

Napíšte komentár