18. 04. 2024 Valér 13°C Prehánky

Zimná turistika vo Viedenských Alpách

Autor: Claudinka, Foto: wieneralpen©franz zwickl, noew©liebert
Adresa: Telefón: www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Photo4

Zimnú turistiku vo Viedenských Alpách môžete vyskúšať aj s deťmi

Ak si aj v zime radi obúvate turistické topánky, poteší vás množstvo zimných turistických chodníkov vo Viedenských Alpách. Zimný relax perfektne spríjemní panensky čistý vzduch, dychberúce výhľady či množstvo skvele vybavených chát, penziónov a hotelov. Vyskúšajte príjemné prechádzky, ktoré si vďaka výborne upraveným chodníkom užijete aj s deťmi. Slnečná zimná prechádzka alebo náročná túra s prenocovaním – možnosti sú v dolnorakúskych Viedenských Alpách, nazývaných aj Raj výhľadov, takmer neobmedzené. Keďže je na kopci častokrát teplejšie ako v údolí, môžete si tu dokonca vyzliecť zimnú bundu, odložiť ju na lavičku a obrátiť tvár k teplému zimnému slnku.

Nádherná kulisa pohorí Rax, Schneeberg a Hohe Wand ponúka možnosť splynúť v tichu s prírodou a zároveň načerpať silu. Pozdĺž zimných turistických chodníkov je k dispozícii množstvo prevádzok na chvíľku odpočinku, kde sa zároveň môžete opýtať na najkrajšiu cestu. S deťmi sa môžete brodiť snehom a užívať si úžasné chvíle oddychu.

Na dobre upravených zimných turistických chodníkoch vedúcich naprieč prírodou panuje pokoj. Ak by ste mali záujem o trochu viac spoločnosti, môžete navštíviť jednu z mnohých oddychových zastávok. Pretože oddych, to je aj posedenie v teple a s trochou posilnenia, napríklad v podobe hrejivého čaju s pálenkou či regionálnymi špecialitami na stole.

Zimné chaty

Na chatách so zimnou prevádzkou vo Viedenských Alpách sa turisti i okoloidúci tešia z celkom obyčajných vecí: teplej postele, regionálnej kuchyne, praskajúceho ohňa v kozube a hviezdnatej noci. Ďaleko od ruchu miest sa ocitnete uprostred romantickej zimnej dovolenky. Ak máte chuť na celkom intenzívny relax a reštart myšlienok, dovolenka na rustikálnych chatách je vždy aj dovolenkou v prírode. Po dni bohatom na zážitky sa vrátite, oklepete sneh z topánok a prežijete príjemný večer vo vyhriatej chate. Vonku fučí vietor a vnútri budete s ružovými lícami a výrazom spokojnosti spomínať na prežité malé dobrodružstvá.

Ak máte chuť vyskúšať si skutočnú zimnú turistiku a svoj zimný výlet spojiť aj s prenocovaním, môže využiť jednu z príjemných prevádzok v turistických dedinkách Puchberg am Schneeberg alebo Kirchberg am Wechsel. 

Viac tipov na výlety a prenocovanie nájdete tu: https://www.wieneralpen.at/sk/zimna-turistika.

Photo6

Napíšte komentár