28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Silvester 2017

27.12.2017 Autor: Danka, Foto: bratislava.sk
Termín: 31.12.2017 Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

silvester

Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta sa môžu na tešiť na odpočítavanie posledných sekúnd starého roka spojené so špičkovou svetelnou show v scenérii dunajského nábrežia. Centrálnou zónou silvestrovských osláv bude Námestie Ľ. Štúra a Hviezdoslavovo námestie v Starom Meste. 

Veľkým zážitkom pre návštevníkov bude určite originálna vizuálno-svetelná show s nadrozmernou svetelnou časomierou na Námestí Ľ. Štúra, ktorá bude odrátavať záverečné minúty starého roka. Spolu s unikátnou scenériou dunajského nábrežia tak vystupňuje vizuálny zážitok divákov kým presne o polnoci z lode na Dunaji odpálený tradičný bratislavský silvestrovský ohňostroj.

Dátum: 31.12.2017(nedeľa) 22.00 - 1.1.2018(pondelok) 2.00 hod.
Miesto: Námestie Ľ. Štúra - Hviezdoslavovo námestie, Bratislava-Staré Mesto
Bratislava sa opäť raz priblíži svetovým metropolám, kde svojim obyvateľom, návštevníkom a turistom ponúkne originálnu svetelno-hudobnú show v podobe najaktuálnejších trendov v digitálnom a svetelnom umení. Určite nepremeškajte tento vizuálny zážitok, kde sa svetelná architektúra spojí s hudbou a polnočným ohňostrojom a to všetko umocnené impozantnou scenériou dunajského nábrežia. Premiérový autorský koncept z dielne Bielej noci, mimoriadne úspešného bratislavského festivalu v spolupráci so svetelným štúdiom Showmedia bude tým najlepším štartom do nového roka!

Bratislavčania, ale aj návštevníci z blízkeho či ďalekého okolia sa môžu prísť do centra mesta zabávať už od 22.00 hod. Mestská časť Bratislava Staré Mesto pripravila na Hviezdoslavovom námestí „warm-up party“ v podobe didžejského pódia, kde môžu návštevníci preklenúť čas čakania na polnočný ohňostroj. Diskotéka pod holým nebom na námestí potrvá od až do cca 2 hodiny po polnoci.
    
Zaujímavosťou je, že po prvýkrát od roku 1998 ostane počas silvestrovskej noci na Hlavnom námestí vianočný stromček, ktorý bol v minulosti vždy ihneď po vianočných sviatkoch demontovaný, pretože bol prekážkou pre stavbu silvestrovského pódia. 

O bezpečnosť a nerušený chod silvestrovskej noci sa budú starať posilnené hliadky mestskej a štátnej polície spolu s pracovníkmi strážnej služby a zdravotníkmi.
Zároveň mesto upozorňuje, že podľa VZN z minulého roka o pyrotechnike je prísne zakázané akékoľvek používanie voľne dostupnej pyrotechniky.


Popis audiovizuálnych efektov:

  • Geometry_ Audio-vizuálna priestorová show
  • Úvodnú pasáž pred polnocou a odpočítavanie posledných sekúnd roka 2017 umocní špičkové vizuálne intro.
  • Priestorová svetelná inštalácia vytvorená na mieru pre túto príležitosť využíva najmodernejšie svetelné a laserové technológie a vygraduje až do pôsobivého ohňostroja.
  • Svetelné intro i ohňostroj sú ozvučené originálnou autorskou hudobnou stopou, ktorú vytvoril hudobník Dalibor Kocián známy pod menom STROON.   www.stroonmusic.net
  • LED odpočítavadlo posledných minút roku 2017
    Slovenskí grafici, dizajnéri a vizuálni umelci vytvorili pre Bratislavu špeciálne svetelné odpočítavadlo, ktoré po prvýkrát odštartovalo novoročný ohňostroj nad Dunajom na Silvestra 2016. Ide o nadrozmerný svetelný objekt vyrobený na mieru pre túto príležitosť. Pozostáva z nápisu Bratislava a z inteligentne ovládanej časti digitálnych hodiniek (štyri čísla). Objekt je dielom svetelného dizajnéra Róberta Farkaša podľa autorskej slovenskej typografie z dielne Michaely Chmelíčkovej.Toto odpočítavadlo sa postupne stáva tradičnou vizuálnou dominantou bratislavských silvestrovských osláv.
  • Ohňostroj 
    Bude tradične odpaľovaný z plavidla na Dunaji v úrovni Námestia Ľudovíta Štúra , avšak vo vynovenom dizajne v trvaní približne 8 minút. 


Ďalšie organizačné informácie: 

Na 6 kontrolovaných vstupoch na Hviezdoslavovo námestie budú príslušníci policajných zložiek dohliadať na to, aby návštevníci do centrálnej zóny v Starom Meste vstupovali bez akýchkoľvek nebezpečných predmetov (napr. sklenené fľaše, ostré a nebezpečné predmety a pod).

Kontrolované vstupy sa budú nachádzať:
1. križovatka ulíc Laurinská ul. – Rybárska brána (pri Čumilovi)
2. križovatka ulíc Mostová ul. – Medená ul.
3. Palackého ul. od Kúpeľnej ulice
4. Jesenského ulica (vedľa SND)
5. Gorkého ul. pri Poštovej banke (za SND)
6. Hviezdoslavovo nám. od Americkej ambasády po roh Strakovej ul.

Súčasne mesto vyzýva všetkých, ktorí sa chystajú oslavovať Silvester v meste, aby v prípade dopravy uprednostňovali MHD pred automobilovou dopravou. Vzhľadom na dopravné obmedzenia, ktoré takéto podujatie vyžaduje sa tak vyhnú nechceným komplikáciám v dôsledku dopravných obmedzení. Pre automobilovú dopravu bude uzatvorené Vajanského nábrežie a Nám. Ľ. Štúra od 23:00 a premávka opäť obnovená po 02:30 h. MHD bude posilnená a premávať v špeciálnom režime.

 

Napíšte komentár