19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Bystrická folklórna haravara

09.10.2017 Autor: Annie, Foto: bystrica.dnes24.sk
Termín: 14.10.2017 a ďalšie Mesto:Banská Bystrica Zdroj:stránka organizátora

bfhBanská Bystrica ožije folklórom. V dňoch 10. až 14. októbra 2017 sa bude v meste konať 9. ročník festivalu folklórnych súborov s názvom Bystrická folklórna haravara /BFH/.

Ponuka festivalu

Festival ponúka tvorivé dielne v oblasti tradičnej hudobnej, tanečnej, duchovnej a materiálnej ľudovej kultúry, v oblasti tanečnej pedagogiky, choreografie a tvorby programov. Súčasťou sú tanečné domy s výučbou slovenských ľudových tancov pre deti i dospelých.

Súťaž súborov

Aktívni členovia folklórnych súborov sa zúčastnia Súboriády – zábavnej medzisúborovej súťaže. Vyvrcholením festivalu sú galaprogramy pre verejnosť – Tancovačka I, Tancovačka II, Tancovačka III, v ktorých má široká verejnosť možnosť zhliadnuť výstupy výnimočných detských folklórnych súborov, folklórnych skupín a súborov, ľudových hudieb a sólistov tanečníkov. Bystrická folklórna haravara končí tradičnou tanečnou ľudovou zábavou.

Hlavným organizátorom podujatia je Stredoslovenské osvetové stredisko v Banskej Bystrici. Festival sa bude konať v priestoroch Gymnázia Andreja Sládkoviča, Domu Slovenského misijného hnutia a Evanjelického domu na Hornej ulici.

Napíšte komentár