19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Európsky deň jazykov v Bratislave

22.09.2017 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 26.09.2017 Mesto:Bratislava Čas:9.00 - 12.30 Zdroj:stránka organizátora

jazyk1

Posledný septembrový utorok sa bude v celej Európe oslavovať Európsky deň jazykov. 26. septembra sa aj Hviezdoslavovo námestie v Bratislave bude ozývať rôznojazyčným štebotom žiakov a študentov škôl z celého regiónu.


Niektorí si prídu pozrieť hudobné a dramatické vystúpenia svojich spolužiakov na pódiu, iní sa tešia na kvízy a jazykolamy, ktoré ich spolu s novinkami čakajú v uličke jazykov vytvorenej z prezentačných stánkov organizátorov. V kine Mladosť sa bude premietať séria vtipných krátkych filmov v pôvodnom znení. Akciu moderuje Lucia Molnár Satinská.


Európsky deň jazykov v Bratislave sa každoročne snaží pobaviť, poučiť a pripomenúť krásu a význam európskej jazykovej rozmanitosti. Jazyky sú základom úspešnej komunikácie, ktorá dnes ovplyvňuje každú stránku života. O potrebe učiť sa ich na Slovensku niet sporu. Podujatie ukazuje, že sa dá vzdelávať aj vo viacerých jazykoch naraz a že učenie nemusí byť len o drile. Hravá zážitková forma výučby má často lepšiu šancu uspieť, keďže povzbudzuje a inšpiruje k ďalšiemu učeniu. Oslovujeme ľudí všetkých vekových kategórií, lebo ak máte motiváciu, na jazyky nikdy nie je príliš neskoro. Spolupráca mnohých významných organizátorov z regiónu a pestrosť programu sú zárukou užitočne stráveného dopoludnia.

Napíšte komentár