24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

DOBRÝ SKUTOK: Zbierka školských vecí pre deti

08.08.2017 Autor: Claudinka, Foto: sdetmi.com
Termín: 22.08.2017 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

skola 1200x628

7. augusta 2017 sme spustili letnú akciu DOBRÝ SKUTOK: Zbierka školských vecí pre deti, ktoré to potrebujú!

Začiatok školského roka je vždy výnimočný. Pre prváčikov a ich rodičov v tom, že sa začína nová životná etapa, pre starších žiakov v tom, že im skončili prázdniny a nastáva opäť čas učenia a pre rodičov zase končí čas, kedy museli celé dni vymýšľať svojim ratolestiam program.

Sú však medzi nami aj ľudia, naši spoluobčania či susedia, ktorí vnímajú začiatok školského roka aj ako zvýšené výdavky, ktoré ich rodinný rozpočet zaťažia a mnoho krát spôsobia problémy. Mnohí z nás si takéto situácie ani len nevieme predstaviť, ale žiaľ aj toto je realita, pred ktorou by sme nemali zatvárať oči a snažiť sa pomôcť. Ružinov s vyše 70 tisíc obyvateľmi patrí medzi najviac solventné miesta na život na Slovensku a vieme, že Ružinovčania už neraz ukázali svoju solidaritu a spolupatričnosť a preto veríme, že aj táto nová aktivita, ktorá v iných mestských častiach či mestách funguje už dlhšie ukáže, že naozaj sú v Ružinove tí najlepší ľudia.

V termíne od 7.8. do 22.8.2017 budete mať možnosť odovzdať v priestoroch pred DK Ružinov do boxu Ekocharita nepotrebné školské aktovky, školské potreby (peračníky, perá, ceruzky, pomôcky) či iné veci, ktoré deti v škole využijú. Zároveň je možnosť darovať aj kancelárske potreby (zošity, notesy, papiere) a pod. Veci budú v súčinnosti so sociálnym odborom MÚ Ružinov prerozdelené primárne medzi sociálne slabšie rodiny v Ružinove, následne po Bratislave a Slovensku.

Akciu technicky a logisticky zastrešuje OZ Ružinov Pozitív, OZ Ekocharita a OZ S deťmi (sdetmi.com), priestory poskytol Cultus Ružinov, partnermi akcie sú Martin Chren a Martin Patoprstý.

Napíšte komentár