24. 04. 2024 Juraj 10°C Dážď

Výstava Poteš oči

27.01.2017 Autor: MS, Foto: kysuckemuzeum.sk
Termín: 21.02.2017 a ďalšie Mesto:Radoľa Zdroj:stránka organizátora

plagat Potes oci

Kysucké múzeum v Čadci, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pozýva do výstavných priestorov kaštieľa v Radoli na prehliadku  výstavy Poteš oči. Prezentovaná háčkovaná tvorba pani Lenky Straňanovej z Višňového je blízka hlavne svetu detí, no dokáže potešiť i dospelých. K háčkovaniu sa dostala vďaka potrebe zhotoviť odmeny pre deti za rôzne súťaže, keďže pracuje  ako vychovávateľka na Základnej škole Turie.

Veselé postavičky, zvieratká a drobné dekoratívne predmety vytvára podľa vlastnej fantázie. „Háčkovanie je pre mňa relax a blízky mi je najmä svet detí. Nie som majster remesla, ale do každého výrobku vložím kus seba. Nie som zástancom sériovej výroby, verím, že každá hračka má byť originál a každý malý majiteľ si nájde svoju lásku sám..." - hovorí o svojej záľube Lenka Straňanová.

Výstavu dopĺňajú i výtvarné práce detí zo ZŠ v Turí na tému zima a práce detí z Centra voľného času Kysucké Nové Mesto, ktoré navštevujú keramický krúžok pod vedením pani Márie Klušákovej. Hlinené postavičky, zvieratká a iné miniatúry svedčia o fantázii a  šikovnosti detí pretvoriť hlinu v jedinečný originálny výtvor.

Výstava je sprístupnená do 28. februára 2017.                                                                                                                                            

Napíšte komentár