28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Mega súťaž so zábavným parkom Rabkoland v Poľsku - ukončená

Tešíte sa už na jarné a letné výlety? Tak to sa určite zapojte do našej súťaže so zábavným parkom v Poľsku - Rabkoland, kde len pár kilometrov za hranicami nájdete zábavu od výmyslu sveta!

Nárok na prijatie do škôlky bude mať každé dieťa od 3 rokov

Bola schválená novela školského zákona, ktorá prináša nárok na prijatie každého dieťaťa do škôlky.

Nárok na pademické OČR

Aj v súčasnosti, keď respiračné ochorenia zatvárajú brány škôl a materských škôl máte nárok na pandemické ošetrovné.

Ako pomôcť Ukrajine? Zoznam dôveryhodných kontaktov na organizácie, ktoré pomáhajú

Vlna solidarity je neskutočná a nik nechce len čakať a prizerať sa. Pomôcť však môžete aj finančne ponúknutím podpory materiálnej čí inej.

Prehľad súm štátnych dávok pre rodiny na rok 2022

Každoročne sa s mesiacom január menia viaceré sumy štátnej pomoci pre rodiny s deťmi. Rodičia s deťmi si prilepšia. V dnešnom článku vám priblížime zmeny, ktoré sú platné od 1.1.2022. Pozrite si stručný prehľad zmien vo výškach štátnych dávok.


Dobrá správa: Náhradné výživné až do výšky výživného určeného súdom

Rodičia, ktorí sú samo živitelia veľmi dobre vedia ako náročné je finančne zabezpečovať dieťa. V prípade ak pre nezhody s partnerom nie je výživné riadne platené alebo pre iné dôvody vypadne, je možné požiadať o náhradné výživné. Aktuálne sa zmenili východiská pre náhradné výživné a samo živitelia si prilepšia.

Striedavka počas Covid 19 - Lockdown a karanténa jedného z rodičov

Zladiť zabehnutú a dobre fungujúcu striedavú osobnú starostlivosť je pre oboch rodičova ich deti veľmi náročné, zvlášť v tomto náročnom období pandémie Covid-19, keď do života mnohých z nás vstúpila karanténa a lockdown.

Pandémiu deťom vysvetľujme, nestresujme ich

Čo prežívajú v súvislosti s ďalšou vlnou naše deti? Možno sú zmätené, boja sa, pretože situácii nerozumejú. Vraj im školy a škôlky nezavrú, ale zatvorených tried pribúda. Ako sa s deťmi rozprávať na tému koronavírus? Nepanikáriť a vysvetľovať! Buďme zodpovední a naučme to aj naše deti.

Ako úspešne reklamovať detskú obuv?

V dnešnom príspevku si zhrnieme postup, ako reklamovať detskú obuv správnym spôsobom, aby sme dosiahli čo najlepší možný výsledok a aby vaša peňaženka neprišla o peniaze zbytočne.

Čo potrebuje dieťa, ak cestuje na dovolenku bez rodiča?

Ak plánujete dovolenkovať v zahraničí, istotne viete, že vaša ratolesť sa bez cestovného pasu nezaobíde. Avšak cestovný pas nie je to jediné, čo malý cestovateľ potrebuje nato, aby dovolenkoval bez možných komplikácií.