28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Tipy na naše najobľúbenejšie knihy pre dospelých za posledný rok TOP

Tiež milujete knižky ako my u nás v redakcii? Pripravili sme si pre vás článok s tipmi na knižky, ktoré nás za posledný rok doslova ohúrili. A aby to neboli len knižky od nás z našej redakcie, doplnili sme tam aj tipy od vás - našich čitateľov:)

Vedeli ste? Počas víkendov môžete v Bratislave s rodinou cestovať MHD za cenu 1 lístka

Počas víkendov a štátnych sviatkov môžete s rodinou cestovať bratislavskou MHD za cenu 1 denného lístka. Viete aké sú podmienky?

Pozrite si rebríček najlepších základných a stredných škôl na Slovensku

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy INEKO zverejnil nový rebríček TOP škôl na Slovensku. Prvenstvo medzi základnými školami si aj tento rok obhájila cirkevná ZŠ sv. Cyrila a Metoda na Bernolákovej 18 v Košiciach.

Kam na rodinný výlet na bicykloch na Slovensku?

Slovensko, so svojou rozmanitou krajinou od nížin cez kopce až po majestátne hory, ponúka ideálne podmienky pre rodinné výlety na bicykloch. Či už hľadáte pokojné cyklotrasy v prírode alebo adrenalínové zjazdy, na Slovensku nájdete všetko.

Nový park na Sysľovisku: obrie sochy, lamy či rozprávkovo-náučný chodník

Novinkami parku budú lamy Miško a Libi, domček pre zajkov, voliéra pre veveričky ubytovacie domčeky, vyhliadkové lavičky, ohrady so zvieratkami, atrakcie aj rozprávkovo-náučný chodník a tiež obrovské obrie sochy. Najväčší obor má cez 7 metrov.


Nivy bavia malých aj veľkých

Hľadáte to správne miesto, kde si cez víkend nakúpiť, dobre sa najesť a ešte aj zabaviť deti? Prečítajte si článok, ako minidiamodblog vyrazila v sobotu so svojou rodinou na Nivy.

7 tipov, ako urobiť záhradu zábavnou pre všetky vekové kategórie

Možnosti vašej záhrady by ste mali využiť naplno. Nie je to len miesto na oddych alebo pestovanie rastlín. Môže sa stať priestorom pre zábavu všetkých vekových kategórií a všetkých členov rodiny.

Čaká vás operácia? Ako sa pripraviť a čo najrýchlejšie sa zotaviť?

Strach z bolesti a následných komplikácií je jednou z príčin, prečo ľudia neraz odkladajú plánované operácie.

Vyššie nemocenské, tehotenské, materské a ošetrovné dávky

V roku 2024 budú poistenci po splnení zákonných podmienok dostávať zo Sociálnej poisťovne vyššie maximálne sumy štyroch druhov nemocenských dávok: nemocenské, materské, tehotenské a ošetrovné.

Rodičovský dôchodok bude vyplatený jednorázovo

Sociálna poisťovňa bude aj tento rok rodičovský dôchodok vyplácať jednorazovo v júni 2024. Urobí tak automaticky v jednej úhrnnej splátke, teda nie mesačne ako to pre tento rok predpokladala pôvodná právna úprava.