28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Gazdovský dvor Turčianske Kľačany

Autor: MS, Foto: penzionsvmitro.sk
Adresa:Turčianske Kľačany 271, 038 61 Vrútky Telefón:+421 918 388 801 E-mail:enzionsvmitro@penzionsvmitro.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Agroturistický komplex ležiaci v prekrásnom prostredí Národného parku Malá Fatra sa stane vašim sprievodcom kultúrnym dedičstvom salašníctva a tradíciami, ktoré majú nespochybniteľné miesto v histórii regiónu Turiec a dedinky Turčianske Kľačany. Veď práve tu od konca 15. storočia sídlil valaský vojvoda sklabinského panstva.  

Od začiatku prestavby bývalého poľnohospodárskeho dvora v roku 2004 si Gazdovský dvor Turčianske Kľačany stanovil hlavný cieľ - spokojných zákazníkov. Naším poslaním je vytvárať hodnoty a tradície vidieckeho života, ktoré sú v charaktere dnešnej doby oceniteľnejšie než kedykoľvek predtým. Ukážkou reálneho života na tradičnom gazdovskom dvore sa preto snažíme propagovať poľnohospodárstvo a život na vidieku.  

Čo vám vieme ponúknuť? 

  • Prostredie, kde môžu dospelí i deti stráviť príjemné chvíle pohody a vyťažiť čo najviac z konceptu spájajúceho ekologickú farmu a turistické zariadenie!  
  • Na našom salaši si pochutíte na bio-výrobkoch z ovčieho a kozieho mlieka, pripravených tradičnou a ekologickou metódou. Stanete sa svedkami výrobného procesu a máte možnosť skúsiť si vyrobiť aj vlastný syr.
  • Zatiaľ čo vy relaxujete na terase pri pohári žinčice či chladeného pivka, vaše deti sa môžu zabávať v detskom parku s preliezkami.
  • Pri návšteve Gazdovského dvora vás budú sprevádzať aj zvieratká z gazdovského zverinca. Nielen vaše deti zaiste ocenia možnosť vidieť v prirodzenom prostredí prasiatka, kravy, kozy, ovce, zajace či morky. Počas celého roka areál krásne dotvárajú ovocné sady.

Gazdovský zverinec

Pre najmenších, večné deti a milovníkov zvierat sme pripravili Gazdovský zverinec, koterce a výbehy s typickými domácimi zvieratkami rozmiestnené po celom Gazdovskom dvore. Každý výbeh je označený tabuľkou, z ktorej sa dočítate užitočné informácie o jeho obyvateľovi, akú úlohu plnil na sedliackom dvore, ako sa oň staráme, čím sa živí a aký je z neho na tradičnom gazdovstve úžitok.  

Na aké zvieratká sa môžete tešiť?  

Už teraz na dvore bývajú prasiatká, poník Kubo, kravičky, kozy a ovce, králiky, sliepky a morky, a samozrejme, páni nášho dvora - pávy. Zvieratka budeme v budúcnosti dopĺňať o ďalšie druhy

Penzón sv.Mitra

Uprostred dvora, v centre gazdovského života, je situovaný rodinný Penzión sv. Mitra

Penzión sv. Mitra s celkovou kapacitou 20 miest ponúka ubytovanie v komfortne zariadenýchdvojlôžkových izbách (resp. apartmáne s dvomi samostatnými dvojlôžkovými spálňami). Súčasťou izieb je kúpelňa so sprchovým kútom, televízia. Vo vybraných izbách je k dispozícii aj kuchynka. V prípade záujmu máte zabezpečený aj prístup na Internet cez WiFi a parkovacie miesto vedľa penziónu. 

Jazdecký klub

Agroturistické centrum Turčianske Kľačany sa nachádza na Gazdovskom dvore Turčianske Kľačany. Súčasťou stajne je celoročne využiteľná krytá tréningová hala,kruhovka, jazdiareň a výbehy pre kone s celkovou rozlohou 17 ha.

Otváracie hodiny penziónu a reštaurácie 
Pondelok 10.00 - 17.00 hod.
Utorok 10.00 - 17.00 hod.
Streda 10.00 - 17.00 hod.
Štvrtok 10.00 - 17.00 hod.
Piatok 10.00 - 20.00 hod.
Sobota 10.00 - 20.00 hod.
Nedeľa 10.00 - 19.00 hod.

Mapa: N 49° 7′ 21″ E 18° 56′ 33″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Zuzka 29.07.2020, 13:52

    Boli sme prvý krát aj s ubytovaním na jednu noc. Maximálne spokojné. Nádherne prostredie, zvieratka, v reštaurácii milá obsluha. Ubytovanie chválim tiež. Deti , ktoré milujú zvieratka , určite sa budú chcieť vratit. Hojdacky, behanie na boso v potociku, parada! Vyskúšali sme prvý krát aj klusanie na koni, pre dcéry jedinečný zazitok.A ked chcete mat trochu adrenalínu, skúste sa priblížiť ku voľne sa pohybujúcemu somarikovi, budete mat pocit ze sa už už za vami rozbehne a ponaháňa trosku:), my sa vrátime určite

  • Majka 08.01.2018, 14:37

    krásne prostredie, kontakt zvieratiek s detičkami

  • Mária 27.12.2016, 21:28

    Gazdovský dvor milujeme! Nikto nepýta peniaze za pohladkanie zvierat ( čo je bohužiaľ inde bežné), je tam krásne prostredie a najlepšia 100% ovčia bryndza na celom svete :-) Odporúčame!

  • Silvia Urbanová 18.12.2014, 19:32

    Chodíme sem často, deti to tam milujú, robíme si pikniky v krásnej prírode, deti hladkajú zvieratká a vždy si nakúpime čerstvé výrobky. Jediné mínus- kvalita reštaurácie...

  • Blanka 05.12.2014, 09:09

    velmi príjemné miesto pre aktívnych rodičov, my návštevu gazdovského dvora spájame s turistikou-Malá Fatra, na dvore si po nej oddýchneme,malá sa hrá so zvieratmi,my koštujeme výrobky z mlieka,krásna príroda a milí ludia

  • Vlasta 30.11.2014, 10:18

    Boli sme a tam s vnucatami pozriet toto leto. Naozaj carovne prostredie, deti si zvieratka uzili, najviac ich bavilo krmenie. Najedli sme sa v restauracii, jedlo nam chutilo a kupili sme tam naozaj dobru bryndzu a ovci syr. Boli vyborne

  • Ivana 19.11.2014, 13:20

    zvieratká boli super, ale halušky nám moc nechutili.

  • Petra 24.04.2014, 20:52

    Dcérka miluje kone a tak do Kľačian chodíme od jari do jesne pravidelne, dobre sa tam parkuje a je tam nádherná príroda. Môžte si tam aj opekať a deti sa hrajú na ihrisku pri potoku, geniálne.

  • Vilma 24.04.2014, 20:50

    Deti vždy prosia, aby sme tam šli, vždy sa tam dobre vyšantia, my si posedíme vonku . Radi sa tam hrajú, je tam neopakovateľná atmosféra. Veľmi nám chutia výrobky, ktoré si tam zakúpime, sú vždy čerstvé.

  • Silvia Urbanová 24.04.2014, 20:48

    Na Gazdovský dvor máme celkom blízko a veľmi radi tam chodíme s našimi deťmi, boli sme aj teraz cez Veľkú noc a urobili sme si piknik. Je tam božsky. Krásna príroda, ticho, deti hladkajú kone a iné zvery a vždy si kúpime aj nefalšovanú bryndzu a ovčí syr, odporúčame!

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár