19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Penzión Orava

, Foto: penzionorava.sk
Adresa:Edmunda Petra Bárdoša č. 184, 027 32 Habovka Telefón:0907180244 E-mail:penzion@penzionorava.sk www:stránka organizátora
Hodnotenie:

Penzión Orava je situovaný v obci Habovka pri Zuberci pod Roháčmi. Poskytuje komfortné ubytovanie hlavne rodinám s deťmi, ale aj dvojiciam a jednotlivcom. Ubytovanie je kategoricky rozdelené podľa počtu postelí a izieb. Všetky ubytovacie jednotky disponujú vlastnou kuchyňou a kúpeľnou s toaletami. Penzión je ubytovaním a poskytovanými službami obzvlášť vhodný pre rodiny s deťmi. Penzión má celoročnú prevádzku.

Kapacita penziónu:

  • 4 dvoj-posteľové izby
  • 2 dvoj-posteľové apartmány s možnosťou prístelky
  • 1 štvorposteľový apartmán s možnosťou dvoch prísteliek

Celková kapacita penziónu je teda 18 postelí a 5 prístelkov. Apartmány, ako aj izby, sú vybavené plnohodnotnou kuchynkou a sociálnym zariadením (umývadlo, sprchový kút, toaleta). V rámci služieb penziónu je možné využiť aj prípravu chutných raňajok.
K dispozícii je aj detská postieľka.

     

 

V celom komplexe penziónu je dostupné bezdrôtové pripojenie k internetu. V rámci areálu je možnosť grilovania či opekania na dvoch terasách s otvoreným krbom, ale taktiež varenia kotlíkových jedál, na čo sú uspôsobené vonkajšie krby alebo kotlina.

Ubytovaní môžu využiť priestor a služby vinárne/čajovne s krbom, ktoré sú taktiež súčasťou objektu. Voľný čas je možné tráviť aj v herni s ping-pongovým stolom a stolným futbalom.

    

Pre deti je v jedálni zriadený detský kútik s hračkami (stavebnice, farbičky a tabuľa na kreslenie), knižkami a spoločenskými hrami (Človeče nehnevaj sa, Dáma a šach, Pexeso, Kvarteto, Aktivity Gold Edition, Európa, Poker, Osadníci z Katanu).

Ubytovaní majú možnosť využiť ponúkané služby starostlivosti o deti spojené s tvorivými dielňami. Janka, vyštudovaná pedagogička, s detmi absolvuje zaujímavé hry, tvorivé dielne či zábavnou formou zopakuje angličtinu. Vaše deti sa pritom nielen zabavia, objavia svoje nové schopnosti či rozvinú tie už dávnejšie nájdené. V tvorivej dielničke sa kreatívne zabavia napríklad maľovaním na textil alebo kamienky, vytváraním vlastných zápisníčkov či darčekových krabičiek, sezónnych dekorácií, dokonca i pohľadníc, ktoré potom môžu poslať z dovolenky svojím blízkym. Cenník opatrovania detí a tvorivých dieľní dostanete po ubytovaní sa na penzióne.

Areál penziónu je bezpečný a kľudne môžte svoje ratolesti nechať podchvíľou aj bez dozoru. Objekt je uzavretý a zabezpečený. Na dvore sú odrážadlá.
K ubytovaniu patrí aj vlastné parkovanie. 

V blízkosti penziónu (do 12 km) je niekoľko lyžiarských stredísk (Habovka, Janovky, Milotín, Spálená dolina - Roháče, Oravice, Nižná) a termálne kúpele (Oravice - 12km, Tatralandia - 32km, Aquapark Dolný Kubín - 34km). Taktiež je možné využiť rôzne atrakcie, ktoré ponúka región:

  • splavovanie Oravy na pltiach (Podbiel)
  • adrenalínová jazda na bojovom vozidle pechoty (Podbiel)
  • jazda na horských minikárach (Nižná)
  • lanová dráha (Zuberec)

V oblasti sú nespočetné možnosti turistického vyžitia pre náročných turistov ale aj pre rodinky s malými ďeťmi (na Ťatliakove jazero sa dostanete po asfaltovej ceste aj s kočíkom). Nad Zubercom sa nachádza múzeum Oravskej dediny. Atraktívnou je taktiež návšteva Oravského hradu či Slanického ostrova umenia.

Cenník

Mapa: N 49° 16′ 37″ E 19° 36′ 18″

Mapa sa nahráva...

Komentáre Napíšte užívateľskú recenziu

  • Milos 31.12.2019, 16:26

    Penzion, co ponuka nadstandard za normalne ceny.

  • Vivien 01.12.2018, 16:04

    Nechcelo sa nám odtiaľ ani odchádzať, bolo tam fantasticky. Všetko na úplnu jednotku.

  • Majka 30.11.2018, 23:34

    Moderný penzion, kde skutočne platí, že hosť sa má ako v perinke. Neviem si to vynachváliť a práve toto ubytovanie mi silno utkvelo v pamäti.

  • Evka 30.11.2018, 19:53

    Príjemné a čisté ubytovanie, deti sa zahrali v detskom kútiku a vybláznili sa aj v okolí penziónu. Spoznali sme čaro Oravy.

  • Katy 30.12.2017, 22:51

    prijemna atmosfera , velke ranajky

  • Vlasticek 28.12.2017, 21:30

    Čistota a kvalitné postele, takto by som špecifikovala tento penzion.

RSS kanál pre komentáre na tejto stránke | RSS kanál pre všetky komentáre

Napíšte komentár