19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Lesnícke dni aj pod Tatrami

23.04.2018 Autor: Zuzka, Foto: Lesytanap.sk
Termín: 26.04.2018 Mesto:Kežmarok Zdroj:stránka organizátora

Kedy: 26. Apríl 2018 
Kde: Hlavné námestie Kežmarok a kultúry dom Iskra

Lesnícke dni pod Tatrami, ktorých koordinátorom sú Štátne lesy TANAP-u, odštartujú v Kežmarku 26. apríla o 8.30 hodine. Slávnostné otvorenie je naplánované na 10.00 hodinu.

 

  • Školákom i širokej verejnosti budú po celý deň k dispozícii lesní pedagógovia, ktorí ich naučia rozoznávať nielen pobytové znaky živočíchov či zvuky zvierat
  • Priblížia im aj tatranské naj a takisto poradia, ako sa pri túrach v Tatrách orientovať podľa smerovníkov a turistických značiek. 
  • Záujemcovia si okrem zhotovenia smerovníkov budú môcť odskúšať aj výrobu búdok pre spevavce,
  • Čakajú ich aj ukážky práce včelára či prezentácie na témy Les a zdravie či Zvukové prejavy zveri, ktoré odznejú v miestom Kine Iskra.

Kľúčovým programom na námestí bude aj tento rok riešenie tajničky pre deti, kde budú riešiť rôzne úlohy. Najmenší sa môžu tešiť napríklad aj na drevené skladačky s rôznymi prírodnými motívmi.

Program potrvá až do pol tretej popoludní.

Návštevníkom ponúknu ukážky práce pilčíkov i kumštu sokoliarov, záujemcovia sa budú môcť odfotografovať v lesníckej uniforme, vyskúšať si prácu s prírodným materiálom. Čakajú ich tiež slovné prešmyčky na lesnícku tematiku a – samozrejme – rovnako ako po minulé roky zaznejú aj lesničiarske signály.

Napíšte komentár