23. 04. 2024 Vojtech 15°C Zamračené

13. ročník festivalu [fjúžn]

10.04.2018 Autor: Danka, Foto: FB
Termín: 23.04.2018 a ďalšie Mesto:Bratislava Zdroj:stránka organizátora

fjuzn

13. ročník festivalu [fjúžn] sa v Bratislave koná od 20. do 27. apríla. Festivalovú tému DÔVERA priblížia výstavy, diskusie, koncerty, divadelné predstavenia, komunitné podujatia aj program pre deti. 


Hlavným cieľom festivalu je spájať ľudí najrozmanitejších kultúr, zvyšovať povedomie o nových menšinách na Slovensku, prezentovať život cudzincov a scitlivovať verejnosť na témy migrácie a multikulturalizmu.

Dôvera sa buduje, stráca, nahrádza, prehlbuje, oslabuje. Chápeme ju ako dynamickú súčasť medziľudských ako aj interkultúrnych vzťahov. Ak nedôverujeme ani blízkemu okoliu, je veľmi ťažké pociťovať dôveru voči ľuďom, ktorých nepoznáme a ktorí pochádzajú z iného kultúrneho prostredia. Všetko, čo je spojené s dôverou a jej odrazom vo vzťahoch k rozmanitosti na Slovensku, budeme hľadať počas 13. ročníka festivalu [fjúžn].

Program :

  • 21.04.2018 - sobota-Festival [fjúžn] v SNG: Dobrý deň, pán sused!
    Aké vzťahy máme so svojimi susedmi? S niektorými sa iba zdravíme, o niektorých nič nevieme, s inými sme kamaráti. Ako sa býva, keď máme dobré susedské vzťahy a navzájom si dôverujeme? 
    Príďte k nám na návštevu a vyskúšame, ako sa dá dôvera budovať!
    Rodinný program pre deti vo veku 4-10 rokov sa koná v rámci festivalu [fjúžn]
    Vstupné: 4€ pre rodinu.
    Kapacita programu je obmedzená, a tak si nezabudnite rezervovať miesto na miroslava.misova@sng.sk

  • 22.04.2018 - nedeľa - Nedeľný brunch: Menu plné detskej fantázie
    Čakáme vás počas Dňa otvorených komunít, kedy budeme v Mareene hodovať. Kuchármi budú malí aj veľkí, ktorí sa inšpirujú kuchyňou z Afganistanu, Japonska či Somálska a naučia sa ako jednotlivé dobroty správne jesť paličkami či pita chlebom. A aby vám stihlo po dobrom brunchi aj vytráviť, prichystali sme si niekoľko zón, kde budeme môcť zrelaxovať, využiť svoju kreativitu, zapojiť hravosť pri spoločenských hrách alebo si len dať chillout na slnku.
    Miesto: KC Mareena, Lazaretská 32, Bratislava

  • 23.04.2018 - pondelok - Aké knihy čítajú deti v Afganistane, na Blízkom východe či v africkom Somálsku? Rodiny, ktoré sú z rôznych končín sveta a na Slovensku našli svoj nový domov, sa s nami podelia o príbehy, ktoré čítali v detstve. Čítanie prebehne v rodných jazykoch (perzsky, somálsky, arabsky,…) a slovenskom preklade. Podujatie sa koná v rámci 13. ročníka festivalu [fjúžn], ktorý organizuje Nadácia Milana Šimečku
    Vstup voľný!

Miesto: Karloveská knižnica, Jurigovo námestie, Bratislava

Napíšte komentár