28. 03. 2024 Soňa 18°C Oblačno

Čokoládovej Tretra Slovensko

09.04.2018 Autor: Laura , Foto: cokoladovatretra.cz
Termín: 01.06.2018 a ďalšie Mesto:Bratislava, Košice, Lučenec, Dubnica nad Váhom Zdroj:stránka organizátora

1coko

Ďalší ročník ročník Čokoládovej Tretry Slovensko je tu! A bude ešte väčší. Čo máme nové?
Preteky prebehnú v štyroch slovenských mestách. Začneme v Bratislave 16.5., rýchlo sa presunieme do Košíc 17.5., pokračujeme v Lučenci 18.5. a "krajské kolá" uzavrieme v Dubnici nad Váhom 23.5. Najrýchlejší traja z každej disciplíny sa kvalifikujú na slovenské finále do Košíc 1.6.
No a odtiaľ už len na Superfinále do Ostravy. Najlepších z najlepších čaká plný štadión a tých úplne, ale úplne najlepších, velikánska čokoládová tretra, ako Nelku Kucákovú minulý rok. 

Disciplíny a kategórie pre rok 2018, zvlášť chlapci a dievčatá

100 m ročník  2011 – 2012 a mladší
200 m ročník 2009 – 2010
300 m ročník 2007 -  2008


Čokoládová Tretra Slovensko bude mať v roku 2018 svoje krajské (reg.) kolá:

16 .5. Bratislavský kraj Bratislava NAŠA Športová Akadémia
17. 5. Košický a Prešovský kraj Košice Atletika Košice o.z.
18. 5. Stredoslovenský kraj Lučenec SSAZ
23. 5. Trenčiansky kraj Dubnica Spartak Dubnica

Slovenské finále sa uskutoční 1. 6. 2018 o 13,00 v Košiciach

 

Prihlášky:

Prihlasovanie je možné hromadne alebo jednotlivo na xls formulári, ktorý bude možné stiahnuť na web stránkach organizátora Atletika Košice alebo FACEBOOK:Cokoladova tretra slovensko, prípadne ho na požiadanie zašleme.

K individuálnemu prihlasovaniu je možné tiež použiť online formulár na www.cokoladovatretra.cz. Uvádza sa disciplína, meno, priezvisko, rok narodenia, pohlavie. U hromadných prihlášok je potrebné uviesť zodpovednú osobu a kontakt. Pretekári sa môžu prihlásiť k miestu štartu (mestu), podľa svojho výberu.

Prihlášky do krajských kôl je možné podávať od 23. 3. 2018 do 1. 5. 2018

Prihlášky po tomto termíne odporúčame potvrdzovať s ohľadom na možnú menšiu kapacitu jednotlivých pretekov.

Hromadné prihlášky prosím zasielajte na hrbacek@hrdosport.sk a v kópii na cokotretra@atletikakosice.sk

 

Štarty: prebiehajú z vysokého štartu, bez štartovacích blokov

Obuv: bez klincov (nie tretry)

Časomiera: o víťazoch rozhodne elektronická časomiera s cieľovou kamerou. Cieľové snímky budú zverejnené po pretekoch na webových stránkach.

 

Štartovné je ZDARMA

 

Štartovné čísla: s menom dostane každý súťažiaci, ktorý bol prihlásený do riadneho  termínu. Po tomto termíne budú k dispozícii len štartovné čísla bez mena.

Občerstvenie: podávané na mieste, nápoje a cukrovinky od sponzorov.

Doprava: na preteky je individuálna, na vlastné náklady.

Prezentácia na pretekoch: prebieha podľa pokynov miestneho organizátora počas 1 hodiny pred začiatkom pretekov. Školy a skupiny prichádzajú k prezentácii v organizátorom určený čas. Učitelia a vedúci preberajú štartové čísla so spínkami a pridelia zverencom. Pretekári odchádzajú na start v sprievode stewarda. Štartuje sa v štartovacích vlnách, podľa disciplin, t.j. každých 20 minút jedna disciplína.

Vyhodnotenie: vyhodnotenie bude prebiehať bezprostredne po skončení pretekov, naraz za všetky kategórie

Prví traja pretekári podľa času v každej kategórii obdržia diplom a medailu.

Prví traja z každej disciplíny v krajskom kole zároveň obdržia pozvánku do slovenského finále v Košiciach. Organizátor krajského kola môže vyslať náhradníkov v prípade odmietnutia účasti v slovenskom finale.

Prezentácia: prezentácia na krajské kolo začína v tribúne Mestského štadióna o 8,30 a bude trvať do 9,30. Školy obdržia časový plán prezentácie pre hladšiu prezentáciu.

Štart pretekov je plánovaný na 9,30

Štart jednotlivých disciplín bude prebiehať v časových blokoch po 20 min tak, aby každá škola, skupina mohla mať svoje štarty realizované v priebehu 1 hodiny.

Vyhlásenie bude bezprostredne po skončení posledného štartu, odhadom o 13,00.

Účastníkov slovenského finále bude spolu 72.

V každej discipline bude súťažiť po 12 detí, nasadených do dvoch behov podľa časov z krajských kôl. Z každého kraja sa slovenského finale zúčastí 18 detí.

Slovenské finále sa pobeží v centre Košíc, na Hlavnej ulici, s cieľom pri Urbanovej veži v piatok 1. 6. 2018 o 13,00. V rámci finále sa uskutočnia ešte štafetové preteky na umelom povrchu Mondo pred Dómom sv. Alžbety. Každý kraj nominuje pre slovenské finale 3 štafety : dievčenskú, chlapčenskú a miešanú.

Superfinále:  V medzinárodnom, ostravskom Superfinále bude súťažiť v každej disciplíne 8 detí, z toho 2 zo Slovenska, 2 z Polska a po 4 z Česka.

V ostravskom Superfinále 13.6. bude štartovať zo 48 detí, celkom 12 detí zo Slovenska.

Do Superfinále v Ostrave obdržia pozvánku Prví dvaja v každej kategórii zo slovenského finále. Zároveň získavajú každý celkom po 3 vstupenky na IAAF World Challenge Zlatá Tretra v Ostrave (pre seba a svoj sprievod).

Ambasádori

Ambasádormi Čokoládovej Tretry Slovensko 2018 budú Igor Kováč, bronzový z majstrovstiev sveta v atletike, Ján Volko, najlepší slovenský atlét súčasnosti, Danka a Janka Velďákové, slovenské skokanky, dlhoročné reprezentantky SR.

Kontakty

Kontaktný email a tlf. na org. krajského kola: d.pauko@szm.sk, 0907 831 288

Kontakný email na organizátora Čokoládovej Tretry: cokotretra@atletikakosice.sk

Napíšte komentár