16. 04. 2024 Dana/Danica 11°C Dážď

Veľkonočný hrad Modrý Kameň

18.03.2018 Autor: Annie, Foto: Modry Kamen
Termín: 02.04.2018 a ďalšie Mesto:Modrý Kameň Zdroj:stránka organizátora

vhmk

V dňoch 29. marca – 2. apríla 2018 od 9:00 hod. do 17:00 hod. sa na hrade Modrý Kameň uskutoční veľkonočné podujatie s názvom „Veľkonočný hrad Modrý Kameň“.

V období veľkonočných sviatkov máme pre vás pripravený program plný zábavy a nápadov. Vašu dušu a oko pohladí náš hrad rozkvitnutý výstavou Jarné prebudenie, kde budeme prezentovať kvetinové dekorácie SOŠ Želovce. V animačnom programe Veľkonočná pátračka budete musieť pátrať po stratených krasliciach a zajačích kamarátoch, ktorí budú ukrývať tajnú šifru. Ak ju vylúštite, zajac Bonifác vám ponúkne dobrotu. Na nádvorí hradu budú pre vás pripravené zabudnuté hry.

Tohtoročným prekvapením bude módna prehliadka v sobotu 31.3. o 13:00 a 16:00 hod. s názvom Premeny krásy. Bude to prehliadka originálnych doplnkov do vlasov v podobe kvetinových čeleniek od Ivany Jackuliakovej.
Prehliadka expozícií múzea bude obohatená o tému veľkonočného obdobia a zvykov, ktoré k tomuto sviatku patria, nielen v kresťanskom duchu, ale aj zvykmi pohanskými. V novej barokovej sieni bude výstava výtvarných návrhov bábok s názvom Skôr než ožijem... Na koniec prehliadky vás čaká Jarné tvorenie.

Počas všetkých dní budete môcť pliesť korbáče, zdobiť kraslice, vyrábať bábky a hračky na tému Veľkej noci. Svoje umenie nám príde predviesť v piatok chránená dielňa Abaffka – paličkovaná čipka, v sobotu Š. Selská – plstené dekorácie, v nedeľu a pondelok V. Šalková – medovníky a pralinky. V parku sa budete môcť povoziť na šliapacích kárach Berg, občerstvenie je samozrejmosťou.

Vstupné:
  • Veľkonočná pátračka a Jarné tvorenie - 3 €
  • deti do 3 rokov a ZŤP zdarma
  • rodinná vstupenka (2+2) - 10 €
  • vstupné do múzea -  nezmenené
  • prehliadky každú celú hodinu






Napíšte komentár