19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Otvorenie sezóny v Abelande

13.03.2018 Autor: Danka, Foto: abeland.sk/
Termín: 17.03.2018 Mesto:Lozorno Zdroj:stránka organizátora

fb

Abeland začal sezónu!!


Pozývame vás znova do Gazdovskej dedinky Abeland v sobotu 17. marca v Lozorne nad priehradou. Len pred pár dňami sa v horách roztopili snehy a roztočilo zamrznuté mlynské koleso.

Ovečky majú jeden prírastok, malú Meme od novej ovečky Hanky. Táto nová ovčia mama sa stále parádi, je ozaj bielučká nádherná, ale nestará sa o mláďatá. Náhradní rodičia sú Rado s Leou, ktorí tu už rok bývajú. Okrem ich bábätka Alici, ktorá má štyri mesiace si ešte adoptovali a kojeneckou flaškou odkojili aj malú Meme.
V zime sme si oddýchli a znova sa tešíme všetky soboty až do prázdnin na vás,  drahých návštevníkov. Radi sa s vami stretneme, prisadneme a poznáte nás podľa dávneho oblečenia.

Túto sobotu bude Luki s vami vyrábať a ponúkať korbáče. Aby nezamrzol, tak občas pôjde s vami strielať lukom. Budeme spolu mlieť múku v mlyne a ponúkať vám bio-produkty ako spomínanú múku, kváskový ražný chlieb, bylinky, šípkové víno a med cez predaj malých množstiev z dvora. Zakúrime v čajovni, kde sa zohrejete a ochutnáte Tominové čajíky, polievku, lokše, koláčiky a iné špeciality.     

Dedinka remesiel a umenia Abeland

Napíšte komentár