19. 04. 2024 Jela 12°C Prehánky

Mihal Gallery

Autor: Danka, Foto: mihalgallery.sk/
Adresa:Mihal Gallery, Pri prachárni 5, Košice Telefón:0908 976 609 www:stránka organizátora
Hodnotenie:

mihal

Unikátne originálne obrazy Andyho Warhola v Košiciach.

Mihal Gallery - galéria v hoteli MÚZA je jedinečným projektom, ktorý sa snaží zaujímavou formou priblížiť život a tvorbu svetoznámeho umelca Andyho Warhola. Medzi 25 dielami je unikátna Marilyn Monroe. Ide o nepublikované dielo, ktoré vyrobil Warhol ešte ručne. Je výnimočná aj tým, že sa odlišuje od klasických dobre známych popartových vyhotovení svetoznámej herečky a je v unikátnom ráme zo začiatku 60-tych rokov. Je to najvzácnejší obraz Marilyn Monroe od Andyho Warhola na Slovensku.

K zbierke obrazov sa návštevník dostane po originálne riešených sklenených schodoch, v ktorých sú vkusne zasadené „vizuály“ Warholových diel. Jedinečnosť galérie v hoteli podčiarkuje prítomnosť samotného Andyho Warhola v podobe sochy v životnej veľkosti, ležérne sediacej na zväčšenine konzervy od Cambellovej polievky. Andyho podobizeň víta návštevníkov aj v exteriéri galérie v hoteli. Záujemcovia môžu podrobnejšie informácie o živote a diele Andyho Warhola čerpať z katalógov, k dispozícii im sú tiež audiovizuálne projekty premietané na veľkoplošnej obrazovke priamo v galérii.

Galéria popri svojej galerijnej činnosti ponúka aj poradenstvo pre záujemcov o investovanie do moderného umenia. 

Otváracia doba:
Pred návštevou je potrebné sa telefonicky ohlásiť na t.č. 0905 536 252 alebo 0908 976 609 a dohodnúť si termín a počet návštevníkov.

Vstupné: 1 osoba 4 €, nad 5 osôb 3 €

Mapa: N 48° 41′ 57″ E 21° 14′ 59″

Mapa sa nahráva...

Napíšte komentár